Žinia apie dvasinės paramos centrą jau kelyje

Žinia apie dvasinės paramos centrą jau kelyje

Ūkanotą šeštadienio rytą prie Klaipėdoje statomo Šv. Pranciškaus onkologijos centro prasidėjo antrasis dvi dienas truksiantis 1000 km motociklinikų žygis – pilietinė akcija "Aš galiu".

Po pranciškonų vienuolio brolio Evaldo Darulio palaiminimo dvidešimties motociklų grandinė  pajudėjo Palangos link.  Plieniniais žirgais lekiantys entuziastai planuoja stoti tik kas 70 – 80 km. 

"Norėjome padaryti renginį, kuris turėtų įdomų tikslą", – apie pernai gimusią ir jau antrus metus iš eilės įgyvendinamą idėją kalbėjo pilietinės iniciatyvos "Aš galiu" organizatorius palangiškis Adomas Benetis. Baikerių etiketės besikratantis motociklininkas prisipažįsta, jog apie ruošiamą statyti onkologijos centrą išgirdo per televiziją.

"Įdomumas, labdara ir malonumas – viskas kartu", – savo sprendimą motyvavo akcijoje dalyvaujantis motociklininkas Nerijus.

"Ko mes negalime padaryti, galite padaryti jūs. Jūs nuvažiuosit ten, kur mes pėsčiomis nenueiname", – apie kilnią motociklininkų iniciatyvą kalbėjo onkologijos centro projekto vadovas Benediktas Jurčys. Pranciškonų vienuolis visus dalyvius maloniai pakvietė į kitą savaitę, penktadienį, jau sutvarkytoje koplyčioje pirmą kartą vyksiantį koncertą.

Pagrindinis motociklininkų tikslas – aplankyti kuo daugiau Lietuvos miestų bei miestelių ir paskleisti žinią apie dvasinės paramos centrą, skirtą onkologinėmis ligomis sergantiems ir jų artimiesiems. Keliaudami su onkologijos centro vėliava, motociklinikai dalins lankstinukus, pardavinės gerumo plytas, pasakos žmonėms apie šio centro būtinumą. Tokiu pilietiniu gestu tikimasi atkreipti dėmesį į onkologines problemas bei prisidėti prie šio centro statybai ir veiklai taip reikalingų lėšų rinkimo.

Pasak onlkologijos centro direktorės Aldonos Kerpytės, savo noru žygį rengiantys motociklininkai reiškia savo poziciją, norėdami įprasminti savo veiklą jie propaguoja kitokią, netradicinę baikerių kultūrą. Ir nors pernai realios finansinės paramos nepadaugėjo, tačiau pranešta žinia taip pat yra labai svarbu, įsitikinusi A. Kerpytė. Šiemet kartu su motociklais lėks ir aukų dėžutė, tad norintys padėti žmonės lengvai galės tai padaryti.

Šiais metais motociklininkai pralėks per Palangą, Darbėnus, Salantus, Skuodą, Mažeikius, Ventą, Joniškį, Šiaulius, Pasvalį, Biržus, Rokiškį, Ignaliną, Visaginą, Molėtus, Anykščius, Ukmergę, Jonavą, Kėdainius, Radviliškį, Kelmę, Varnius, Rietavą, Gargždus ir finišuos prie Kretingos vienuolyno.

Paklausta, kaip sekasi dvasinės paramos centro statyba, A. Kerpytė džiugiai pranešė, jog vakar buvo paskelbtas viešojo pirkimo konkursas. Pasak jos, jau liepos 25-ąją bus pasirašyta sutartis, o rudenį – pradėtos pirmojo korpuso statybos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder