Žiaurieji žudikai prašėsi į laisvę

Žiaurieji žudikai prašėsi į laisvę

Kraupų nusikaltimą įvykdę klaipėdiečiai bandė įrodyti, kad sugėrovo nenužudė ir galvos jam nenupjovė, tačiau bergždžiai.

Po 15 metų nelaisvės už tai nuteisti Viktoras Moisejevas (gim. 1966 m.) ir Vladimiras Sosulinas (gim. 1961 m.) kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą ir prašė nuosprendžius panaikinti. Savo prašymus jie motyvavo įvairiai: esą nusikaltimo nepadarė, priminė, kad pagrindinis bylos liudytojas neaiškiomis aplinkybėmis mirė, kitų liudytojų parodymai esą prieštarauja vieni kitiems.

V. Moisejevas taip pat pridūrė, kad jo bendras pateikė skirtingas parodymų versijas bei melagingą informaciją apie jį.

Apeliacinėje instancijoje išnagrinėtas ir prokuroro skundas, kuriame kaltintojas bausmes siūlė sugriežtinti iki 19 metų laisvės atėmimo.

Dar griežčiau - 20 metų kalėjimo - prašė skirti nužudyto verslininko žmona ir duktė. Jos nurodė, kad vyras buvo vienintelis šeimos maitintojas, mokėjo būsto kreditą, kuriuo rūpintis dabar turi jos ir dėl to buvo priverstos išvykti į užsienį ieškoti darbo.

Tačiau neseniai visi skundai buvo atmesti ir paliktas galioti Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis.

Ciniškas nusikaltimas be jokio motyvo įvykdytas 2010 metų birželio 16-osios naktį UAB "Vedlinės servisas" patalpose. Nustatyta, kad V. Sosulinas ir V. Moisejevas girtavo su jos vadovu ir jį, kilus tarpusavio konfliktui, sumušė, virve surišo rankas ir kojas, pasmaugė ir galiausiai, slėpdami pėdsakus, savo aukai nupjovė galvą bei, įdėję ją į kibirą, užpylė akmens skalda, nuvežė į užmiestį ir įmetė į Smiltelės upelį netoli Rimkų.

Pareigūnai įtariamuosius nustatė ir sulaikė po pusantros paros nuo nusikaltimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder