Žemaitijoje vyko iškilmingi kariuomenės dienos minėjimai

Žemaitijoje vyko iškilmingi kariuomenės dienos minėjimai

Lapkričio 21 dieną rinktinės kariai Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje dalyvavo Šv. Mišiose už Lietuvos kariuomenę ir karius. Lietuvos kariuomenės dienos proga karius sveikino Klaipėdos įgulos viršininkas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

304 pėstininkų kuopos kariai savanoriai Skuodo kultūros organizuojamame renginyje „Popietė skirta Lietuvos karių dienai paminėti“ supažindino su turima ginkluote, papasakojo apie tarnybą, kuopos ir rinktinės veiklą, vykdomas užduotis. Renginyje dalyvavo Skuodo rajono savivaldybės meras Stasys Vainoras, Kultūros centro direktorius ir fotografas Gedeminas Januška, kuris pristatė fotografijų parodą „Laiko ženklai“.

Lapkričio 22 dieną Tauragėje vyko renginys Kariuomenės dienai paminėti, kuriame dalyvavo ir sveikinimo kalbas sakė Tauragės rajono savivaldybės meras Pranas Petrošius, Šaulių sąjungos vadas atsargos pulkininkas leitenantas Liudas Gumbinas, rezervo karių asociacijos prezidentas atsargos pulkininkas leitenantas Česlovas Šlėgaitis, šaulių sąjungos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio 7-osios rinktinės vadas atsargos majoras Kęstutis Bauža. Renginio metu apdovanoti Kariuomenės dienai skirto vaikų salės futbolo turnyro Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės taurei laimėti dalyviai ir nugalėtojai, apdovanojimus įteikė žymus imtininkas, dabar treniruojantis jaunąją kartą, taip pat tarnaujantis  307 (Tauragės) pėstininkų kuopoje eil. Valdemaras Venckaitis.

Lapkričio 23 d. didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyko Lietuvos kariuomenės atkūrimo 96-osioms metinėms paminėti skirti renginiai. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė (toliau rinktinė) šiemet Lietuvos kariuomenės dienos šventę surengė Kretingos mieste, taip siekdama supažindinti mažesnių Lietuvos miestų bei miestelių gyventojus su kariuomenės veikla.

Renginys prasidėjo iškilmingu karių žygiavimu Kretingos miesto gatvėmis, kurį papuošė Kretingos miesto meno mokyklos būgnininkų maršas. Rotušės aikštėje minėjimas tęsėsi iškilminga rikiuote, kurioje Lietuvos kariuomenės dienos proga karius sveikino rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Gintaras Jaloveckas, Kretingos miesto meras Juozas Mažeika ir Operacijų planavimo ir valdymo centro viršininkas (buvęs rinktinės vadas) pulkininkas Vytautas Reklaitis. 306 pėstininkų kuopos kariams atlikus tris salves: „Lietuvai Tėvynei“, „Lietuvos žmonėms“ ir „Lietuvos kariuomenei“ rinktinės vadas pulkininkas leitenantas G. Jaloveckas už pavyzdingą tarnybą, profesionalumą ir kitus pasiekimus įteikė medalius, padėkas, apdovanojimus rinktinės kariams, taip pat buvo suteikti aukštesni kariniai laipsniai. 3 kariai davė iškilmingą karių priesaiką Lietuvos Respublikai, tai nepaprastai didinga ir įsimintina akimirka kariams. Karys prisiekia ne tik ištikimai tarnauti savo šaliai, vykdyti vadų įsakymus, bet ir negailėdamas jėgų ir gyvybės ginti savo valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę.

Po iškilmingos ceremonijos rinktinės vadas, Kretingos miesto meras, Kretingos rajono savivaldybės ir kitų valstybės institucijų atstovai Kultūros centre atidarė parodą „Tarpukario Lietuvos generolai“. Rotušės aikštėje vyko karinės technikos ir ginkluotės paroda, karinėje stovykloje visi norintieji galėjo „tapti kariu vienai valandai", veikė kariška foto-studija, renginio svečiai buvo vaišinami arbata ir kareiviška koše. Kretingos kuopos kariai savanoriai Lietuvos kariuomenės dienos proga surengė parodomąją programą, kurioje parodė gynybos ir puolimo veiksmus, atliko priešo transporto apiešką kartu su VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnu ir jo keturkoju kolega. Karinę techniką demonstravo LDK Butigeidžio dragūnų bataliono ir LDK Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Savo pasirodymą su tarnybiniais šunimis atliko šventės svečiai - VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder