Vyriausybės atstovė moko skirstyti postus

Vyriausybės atstovė moko skirstyti postus

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė jau antrai jos kuruojamo regiono naujos kadencijos savivaldybių Tarybai teikia pamokas, kaip reikia skirstytis postus.

Praėjusi mėnesį konstatavusi, kad komitetų sudėtis ir vadovus Klaipėdos rajono savivaldybės taryba išsirinko neteisėtai sušauktame posėdyje, panašius priekaištus K. Vintilaitė pareiškė ir Neringos valdžiai. Tiesa, jos elgesį Vyriausybės atstovė vadina kur kas įžūlesniu.

Tuo metu Neringos meras Antanas Vinkus aiškina, kad viskas nutiko dėl to, jog siekta kuo greičiau pradėti spręsti visas gyventojams kylančias problemas, tačiau į Vyriausybės atstovės pastabas bus atsižvelgta ir viskas bus pataisyta.

Teismo neprireiks

Vyriausybės atstovės tarnyba vakar pranešė, jog nustatė, kad Neringos taryba, nepaisydama iš anksto pareikštų pastabų, patvirtino komitetų sudėtį ir kartu išrinko komitetų pirmininkus. Pastarieji pagal įstatymą turėjo būti išrinkti komitetų posėdžiuose.

"Tai - analogų neturinti situacija, nes pastabos buvo pateiktos dar likus kelioms dienoms iki posėdžio. Savivaldybės administracijos specialistai parengė naujus, įstatymus atitinkančius Tarybos sprendimų projektus, bet mero iniciatyva vis tiek jie buvo pakeisti ir patvirtinti. Dėl taupymo negalime vykti į kiekvienos apskrities savivaldybės tarybos posėdžius, tad vykdoma prevencija, tačiau šį kartą mūsų pozicija, išreikšta raštu, buvo ignoruota.

Nors jau buvau susitikusi su visų naujai išrinktų apskrities savivaldybių tarybų vadovybe ir aptarusi santykius bei bendradarbiavimo galimybes, matyt, reikės dar kartą vykti į Neringą ir surengti paskaitą apie tai, kaip įstatymuose ir Konstitucijoje yra įtvirtintas savivaldos priežiūros institutas, ir kaip reikia paisyti jo rekomendacijų bei nurodymų", - sakė K. Vintilaitė.

Anot jos, jei artimiausiame Neringos tarybos posėdyje nebus atšauktas šis sprendimas, teks kreiptis į administracinį teismą.

Tačiau Neringos meras A. Vinkus "Vakarų ekspresą" patikino, kad to tikrai neprireiks.

"Tiesiog skubėjome kuo greičiau pradėti spręsti gyventojams aktualias problemas, o tam reikia komitetų ir jų vadovų. Tačiau tikrai atsižvelgsime į Vyriausybės atstovės teikimą. Jau yra parengtas naujo sprendimo projektas, kuris bus teikiamas svarstyti gegužės 30 dienos posėdyje. Sprendimu bus patvirtinti komitetų nariai, kurie komitetų posėdžių metu ir išsirinks Tarybos komitetų pirmininkus", - aiškino meras.

Rajonas pasitaisė

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad balandžio pabaigoje K. Vintilaitė konstatavo, kad prieš savaitę išrinkto naujojo Klaipėdos rajono savivaldybės mero Sigito Karbausko surengtas neeilinis Tarybos posėdis, kuriame išrinkti įvairių Tarybos komitetų nariai ir pirmininkai, buvo neteisėtas.

Rajono politikai tada pažeidė posėdžio darbotvarkės sudarymo, Tarybos narių, gyventojų ir Vyriausybės atstovo informavimo apie posėdį ir sprendimų projektų pateikimo terminus. Sprendimų projektai nebuvo paskelbti savivaldybės interneto tinklalapyje.

Tada K. Vintilaitė užsiminė, kad tokia skubą, kuria buvo išrinkti Klaipėdos rajono tarybos komitetai, mačiusi pirmą kartą.

"Per aštuonerius mano kadencijos metus tokio šturmo, kokiu postus pasidalino Gargždų politikai, Klaipėdos apskrityje man matyti dar neteko", - tvirtino K. Vintilaitė.

Nei S. Karbauskas, nei savivaldybės juristai ginčytis su Vyriausybės atstove nebuvo linkę ir pažeidimus ištaisė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder