Vykstančių į pajūrį automobilių numeriai bus skenuojami?

Vykstančių į pajūrį automobilių numeriai bus skenuojami?

Kitąmet „pagalvės“ mokestį Palangoje gali pakeisti keliasdešimties litų įvažiavimo mokestis. Tokia idėja svarstoma todėl, kad simbolinė rinkliava už nakvynę kurorte nepasiteisino, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Paskaičiuota, kad per pirmąjį vasaros mėnesį vadinamasis „pagalvės“ mokestis kurorto biudžetą papildė tik 70 tūkst. litų, nors buvo planuota surinkti kelis kartus daugiau.

Verslininkai sako, kad dėl to kalti prasti orai. Palangos valdžia dar tikisi, kad lėšų padaugės, kai pajamas deklaruos visi būstų nuomotojai.

Vis dėlto svarstoma kitais metais apmokestinti visus į Palangą ir Šventąją įvažiuojančius automobilius. Tokį sprendimą dar turės palaiminti vietos politikai. Dabar skaičiuojama, kiek lėšų reikėtų specialiai numerių skenavimo įrangai. Užtvarų keliuose statyti neplanuojama.

„Negalime sugrįžti į tuos laikus prieš 20 metų, kai prie įvažiavimo į miestą stovėjo šlagbaumai, žmonės. Visame pasaulyje technologijos yra labai patobulėjusios. Jei kažką darysime Palangoje, stengsimės, kad būtų įdiegtos pačios naujausios ir moderniausios technologijos“, - apie pinigų rinkimo sistemą sakė Palangos administracijos atstovas Bronius Martinkus.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder