Vydūno mokyklos kol kas negriaus

Vydūno mokyklos kol kas negriaus

Klaipėdos miesto taryba nepritarė sprendimui miesto lėšomis griauti Vydūno mokyklą, įsikūrusią Daržų g. 18. Tiesa, nebuvo atsižvelgta ir į pasiūlymus čia įkurdinti nevyriausybines organizacijas ar net vaikų darželį. Klausimas taip ir liko neišspręstas.

Kiek anksčiau buvo siūlyti du variantai. Vienas iš jų, teiktas ir Tarybai, - Vydūno mokyklos pastatą griauti savivaldybės lėšomis, vėliau išnuomojant žemės sklypą ir taip susigrąžinant išleistus pinigus. Kitas - mokyklą leisti privatizuoti, su įpareigojimu naujiesiems savininkams pastatą nugriauti.

Tai esą būtų racionaliausi variantai, mat norint pastatą išsaugoti, jo rekonstrukcijai tektų skirti milžiniškus pinigus - nuo 6,4 iki 8,5 mln. litų. Savivaldybei nusprendus griauti mokyklos pastatą savo jėgomis, tektų pakloti iki 1,5 mln. litų.

Tiesa, Tarybos narys Viačeslavas Titovas tikino, jog su keliais kolegomis buvo apsilankęs mokyklos pastate ir šis jiems nepasirodė avarinės būklės. Esą čia kvepia korupcija.

Diskusija vyko tarp daugelio Tarybos narių. Vieni pasisakė už pastato griovimą savivaldybės lėšomis, kad vėliau netektų prižiūrėti dar vieno "vaiduoklio", kiti norėjo griovimą atiduoti į privačias rankas, treti buvo kategoriškai prieš bet kokį pastato griovimą. Vieningas sprendimas taip ir nebuvo priimtas. 13 politikų balsavo už pastato griovimą miesto lėšomis, 13 prieš ir vienas susilaikė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder