VTEK: Akvilė Kilijonienė nesupainiojo interesų

VTEK: Akvilė Kilijonienė nesupainiojo interesų

Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė, spręsdama klausimus dėl daugiabučio namo, kuriame jai priklauso vienas butas, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nepažeidė, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). 

VTEK gautame pranešime buvo nurodyta, kad A. Kilijonienė nenusišalina sprendžiant daugiabučio namo Palangoje renovavimo klausimus. Minėtame name jai nuosavybės teise priklauso vienas butas. 

Tyrimo medžiaga, kaip informuoja VTEK, rodo, kad A. Kilijonienė įstatymo nustatyta tvarka Palangos miesto savivaldybės merui buvo pareiškusi nusišalinimus nuo minėto daugiabučio namo Palangoje renovavimo klausimų nagrinėjimo bei sprendimų priėmimo procedūrų, kadangi ji yra vieno buto šiame name savininkė. Nusišalinimo faktas leidžia VTEK daryti išvadą, kad ši valstybės tarnautoja vykdė pareigą savo tarnybinėje veikloje vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo aiškinimu, įgaliotų asmenų informavimas apie susidariusią interesų konflikto situaciją yra privaloma sąlyga pripažinti, kad valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo tinkamai vykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas. Pareikštas nusišalinimas gali būti ir nepriimtas, bet patekusiam į interesų konflikto situaciją asmeniui yra būtina įgyvendinti pareigą pareikšti nusišalinimą. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder