Vladui Žulkui - Palangos garbės piliečio regalijos

Vladui Žulkui - Palangos garbės piliečio regalijos

Sekmadienį Palangoje tvyrojo itin pakili nuotaika – tęsiant renginių ciklą „Palangos dienos“  akademikui, profesoriui Vladui Žulkui Kurhauze iškilmingai įteiktos Palangos miesto garbės piliečio regalijos. Iš karto po šio renginio kurorto gyventojai pakviesti į šventinę Palangiškių sueigą.

Pagerbti Palangos miesto garbės piliečio surinko gausus būrys kurorto gyventojų – per 200 žmonių talpinanti Kurhauzo salė buvo pilnutėlė. Iškilmingo renginio metu prisiminti visi Palangos miesto garbės piliečiai: grafas Alfredas Tiškevičius, ketvirtasis Lietuvos Respublikos Prezidentas generolas Jonas Žemaitis, Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys, ilgametis pedagogas Jonas Brindza, ilgametis pedagogas, Švedijos Simrishamno miesto gyventojas Larsas Thomas Larssonas, Ilgametis miesto vadovas Danius Puodžius, ilgametis Palangos vandentiekio ir kanalizacijos ūkio vadovas Vitalius Bernardas Litvaitis.

Akademikui, profesoriui, habilituotam daktarui Vladui Žulkui Palangos miesto garbės piliečio vardas Savivaldybės tarybos sprendimu suteiktas už Palangos miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje savo darbais ir veikla mokslo, kultūros, visuomeninėje srityje bei už svarų indėlį kuriant Palangos miesto gyventojų kultūrinę ir dvasinę gerovę.

„Nesu jaunas, bet tikiuosi, kad dar galėsiu dirbti ir Palangos naudai padarysiu dar ne vieną gerą darbą“, – priimdamas Palangos miesto garbės piliečio regalijas sakė profesorius. V. Žulkus pripažino – besimokydamas vidurinėje mokykloje jis nesvajojo tapti archeologu. „Palanga iš manęs padarė archeologą“, – sakė akademikas.

Pasibaigus iškilmingai Palangos miesto garbės piliečio regalijų įteikimo ceremonijai, prasidėjo kitas šventinis renginys – Palangiškių sueiga. Tai – tradicinis „Palangos dienų“ renginys, apibendrinantis visą šventinę savaitę bei turintis savą tradiciją – Palangiškių sueigos metu kasmet įteikiamos Palangos miesto vėliavos.

Praėjusių „Palangos dienų“ metu miesto vėliavos buvo teikiamos kurorto įstaigoms, šiemet apdovanoti kurortui nusipelnę asmenys ar šeimos. Meras Šarūnas Vaitkus Palangos miesto vėliavas įteikė Mikeliui Balčiui, Jonui Brindzai, Ramučiui Šeštokui, Jūratei Galinauskienei, Gediminui Griškevičiui, Eduardui Kaniavai, Elenai Karnauskaitei, Dainiui Kepeniui, Vytautui Kusui, Gražinai Oškinytei, Viktorui Jūračiui Liachovičiui, Feliksui ir Irenai Pakutinskams, Romualdui Budriui, Rolandui Rastauskui, Antanui Sebeckui, Konstantinui Skierui, Konstancijai Strikienei, Adolfui Sendrauskui, Aldonai Šeduikienei, Irenai Švanienei, Rūsnai Vaineikytei, Vladui Žulkui, Teresei Žulkienei ir Linui Žulkui bei Sauliui Žulkui.

Šventinę nuotaiką Palangiškių sueigos metu dovanojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Mindaugas Rojus.

Palangos miesto garbės piliečio regalijų įteikimas Vladui Žulkui ir Palangiškių sueiga – tik du iš gausybės „Palangos dienų“ renginių: minint ne tik Palangai, bet ir visai Lietuvai svarbias istorines sukaktis – Palangos sugrąžinimo Lietuvai 95-ąsias metines bei pirmąjį Palangos vardo paminėjimą – miestiečiai ir svečiai buvo pakviesti į keliolika kultūrinių, sportinių, etnografinių renginių.

„Palangos dienos“ skirtos paminėti dviem svarbioms datoms – 1921 metų kovo 30-ajai, kai Palangos kraštas buvo prijungtas prie Lietuvos, bei balandžio 5-ajai, kai žemės dalybų akte tarp Livonijos ordino ir Rygos vyskupo pirmą kartą buvo paminėtas Palangos vardas. Jos kurorte vykta kovo 30 – balandžio 5 dienomis. Per šį laikotarpį miesto gyventojai ir svečiai bus pakviesti į 12 Palangai skirtų kultūrinių renginių.

„Palangos dienų“ sumanytojas – Palangos miesto garbės pilietis Vitalius Bernardas Litvaitis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder