Vladas Žulkus siekia nušalinti teisėją

Vladas Žulkus siekia nušalinti teisėją

Civilinėje byloje, kurioje buvęs Klaipėdos universiteto rektorius Vladas Žulkus kaltina aukštojo mokslo įstaigą neteisėtai atleidus jį iš užimamų pareigų, netikėtas posūkis - buvęs Alma Mater vadovas kaltina bylą nagrinėjantį teisėją šališkumu ir prašo jį nusišalinti.

Ketvirtadienį prieš prasidedant Klaipėdos apylinkės teismo posėdžiui V. Žulkus teismui įteikė prašymą nušalinti teisėją Vaclovą Pauliką nuo bylos nagrinėjimo.

V. Žulkus įtaria, kad Klaipėdos universitetą (KU) byloje atstovaujanti advokatė Jūratė Kūgytė betarpiškai bedrauja su teisėju V. Pauliku ir esą jiedu tarpusavyje derina visus veiksmus.

Tokias prielaidas esą leidžia daryti kai kurie faktai, pavyzdžiui, tai, kad J. Kūgytė iš anksto informavo V. Žulkaus advokatą apie kitą dieną neįvyksiantį posėdį ir esą net žinojo motyvus - teisėjas nebus susipažinęs su bylos medžiaga.

"Dar viena aplinkybė, kuri kelia abejonę teisėjo V. Pauliko nešališkumu, yra ta, kad balandžio 25 d. teismo posėdžio metu jis suderino kito būsimo teismo posėdžio datą su mano atstovais - gegužės 18 dieną. Į posėdį neatvykusi atsakovo atstovė J. Kūgytė savo užimtumo grafiko nepateikė. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad teisėjo V. Pauliko iniciatyva posėdžio data buvo perkelta į 24 dieną, o nurodyti motyvai - teisėjo užimtumas kitose bylose ir suplanuotos kasmetinės atostogos. Kyla klausimas - ar teisėjas su mano atstovais derindamas kito posėdžio datą nežinojo apie savo užimtumą kitose bylose, ar atostogas? Kas gali paneigti, jog tokiu būdu teisėjas V. Paulikas iš naujo derino teismo posėdį pagal J. Kūgytės pageidavimus ir trečios šalies - KU rektoriaus pareigas einančio Vaidučio Laurėno negalėjimą dalyvauti gegužės 18 d. teismo posėdyje, mat tą pačią dieną KU vyko Lietuvos universitetų rektorių konferencija", - be kitų išvardintų faktų savo įtarimus dėstė V. Žulkus.

Teisme buvo dvi civilinės bylos pagal V. Žulkaus ieškinius. Pirmasis ieškinys - Klaipėdos universitetui dėl esą neteisėtai surengtų naujo rektoriaus rinkimų, šią bylą nagrinėjo teisėja Dalė Žukauskienė. Antrą ieškinį, dėl neteisėto atleidimo iš pareigų V. Žulkus į teismą padavė po to, kai neteko rektoriaus regalijų - pastarasis pateko į teisėjo V. Pauliko rankas.

"Aš balandžio 12 d. posėdžio metu prašiau teisėjos D. Žukauskienės, kad V. Pauliko nagrinėjama byla būtų prijungta prie pirmosios. Egzistuoja įprasta teimų praktika, jog bylos sujungiamos vėliau gautą bylą prijungiant prie pirmosios, tačiau buvo pasielgta atvirkščiai", - stebėjosi V. Žulkus.

Tokie buvusio rektoriaus kaltinimai gerokai nustebino ir teisėją ir advokatę. J. Kūgytė tokį V. Žulkaus akibrokštą įvertino tik kaip bereikalingą bylos vilkinimą.

"Galiu tik informuoti, kad sprendimą dėl šio pareiškimo padarys teismo pirmininkas, taigi procesinis sprendimas bus paskelbtas po 3 dienų", - lakoniškas buvo teisėjas V. Paulikas.

V. Žulkus iš KU rektoriaus pareigų buvo atleistas šiemet sausio 19 d., nors realiai jo kadencija turėjo baigtis tik šių metų spalį. Uostamiesčio Alma Mater vadovo pareigas nuo sausio 19 d. eina praėjusių metų pabaigoje rektoriumi išrinktas buvęs ilgametis KU studijų prorektorius Vaidutis Laurėnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder