Visuomenininkus erzinanti kavinė - legali

Visuomenininkus erzinanti kavinė - legali

Poilsio parke pradėjusi veikti kavinė vėl ant kojų sukėlė visuomenininkus, kurie bando įrodyti, kad ši maitinimo įstaiga atsirado nelegaliai. Kavinių veiklą prižiūrinčios institucijos atstovai tikina, jog jokio kriminalo čia nėra.

Nedidelį pastatą parke visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" nariai pro padidinamąjį stiklą stebi nuo pat jo statybų pradžios pernai lapkritį.

Pirmieji jų spėjimai, kad pastatas dygsta savavališkai, pasitvirtino, dėl to jis buvo išardytas ir pradėtas statyti kitur. Šį kartą teisėtai.

Vasaros pradžioje judėjimo atstovai pradėjo viešai platinti įtarimus, kad bendrovei "Nuotykių parkas "Kar Kar" priklausantis statinys bus naudojamas ne pagal paskirtį. Esą leidimas išduotas administracinio pastato statyboms, o jame įrenginėjama kavinė.

Vasaros pradžioje Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius "Vakarų ekspresui" tvirtino, kad minėto statinio paskirtis ir bus tokia, kokia numatyta projekte. Esą leidimas buvo išduotas statyti laikiną administracinį pastatą, kuriame būtų aptarnaujami nuotykių parko lankytojai. Jie ten galėtų persirengti, pasiruošti laipynėms ir kt.

Nepraėjo ir mėnuo, o visuomenininkai viešai išplatino nuotraukas, kuriose aiškiai matyti, jog šiame pastate tikrai veikia kavinė.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža patvirtino, kad maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas minėto pastato savininkams yra išduotas, taigi veikla - legali.

"Dar užklausėme savivaldybės, ar gali tose patalpose veikti kavinė, ir gavome teigiamą atsakymą", - lakoniškas buvo A. Bauža.

Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius paaiškino, kad buvo gautas bendrovės "Nuotykių parkas "Kar Kar" prašymas pakeisti projektinius sprendinius ir šis prašymas buvo patenkintas. Tad dabar, pasak G. Pociaus, išduotas leidimas laikino administracinio pastato su kavinės patalpomis statyboms.

"Gali būti ir taip, kad dar neturėdamas leidimo, savininkas iš anksto įrenginėjo kavinės patalpas, bet šiuo metu pagal įstatymus jie turi visus reikiamus dokumentus, taigi viskas yra legalu", - konstatavo G. Pocius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder