Virgilijus Pozingis gali netekti mero pareigų

Virgilijus Pozingis gali netekti mero pareigų

Artinantis slaptam balsavimui dėl Šilutės rajono savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio ir abiejų jo pavaduotojų – Vaido Pavilonio bei Stasės Skutulienės atleidimo iš pareigų, aiškėja galimos naujos rajono valdančiosios koalicijos sudėtis.

Susitarimą dėl naujos Šilutės rajono savivaldybės valdančiosios daugumos sudarymo pasirašė 16 Tarybos narių: visas opozicijos 12–ukas – konservatoriai Šarūnas Laužikas, Vincenta Bubilienė, Birutė Kleinaitė ir Albina Bumblauskienė, socialdemokratai Algirdas Balčytis, Alfonsas Vanagas, Saulius Vytuvis ir Antanas Kubaitis, liberalcentristai – Steponas Kazlauskas, Vytautas Laurinaitis ir Algirdas Gečas, bei sąjungos TAIP atstovas Arvydas Jakas, taip pat dabartinei valdančiajai daugumai priklausantys liberalsąjūdiečiai Edvardas Vitkauskas su Jonu Purliu ir "tvarkiečių" stovyklos maištininkų pora – Daiva Žebelienė ir Vladas Kainovaitis.

"Šilutės ETA Žinių" šaltiniai teigia, kad suokalbio prieš dabartinę savivaldybės valdžią dalyviai į mero pareigas ruošiasi deleguoti D. Žebelienė, o abi vicemerų pozicijas turėtų užimti vyrai juodais, tiksliau, viešųjų ir privačių interesų konfliktuose suteptais drabužiais – tai Š. Laužikas ir A. Balčytis.

"Šilutės ETA Žinių" kalbinti galimai būsimos valdančiosios koalicijos nariai šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

Kaip ten bebūtų, tačiau garantuoti, kad Šilutės kraštas artimiausiu metu turės būtent tokios sudėties valdančiąją daugumą, vargu ar kas nors ryžtųsi. Mat dveji pastarieji savivaldybių tarybų rinkimai parodė, kad kai kuriems Šilutės politikams tokie išankstiniai susitarimai nieko nereiškia, ir jie bet kurią akimirką gali perbėgti į kitą fronto linijos pusę.

Taip pat nederėtų pamiršti, kad ir dabartinė nukraujavusi valdančioji koalicija nesėdi sudėjusi rankų…

Todėl, kas toliau valdys Šilutės rajono savivaldybę, paaiškės per neeilinį Tarybos posėdį, kuris planuojamas kitą trečiadienį, birželio 13 d. Pradžia 14 val.

Beje, pats V. Pozingis, prieš kelias duodamas interviu “Šilutės ETA Žinioms”, teigė, kad balsavimo dėl jo atleidimo iš pareigų nebijo. "Jeigu reikės, galėsiu dirbti eiliniu Tarybos nariu", – tikino dabartinis Šilutės rajono meras.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder