Viltis: kitąmet Klaipėdoje šiukšlės bus pigesnės

Viltis: kitąmet Klaipėdoje šiukšlės bus pigesnės

Ieškoma galimybių, kaip būtų galima atpiginti šiukšlių išvežimą. Tikimasi, jog tai uostamiestyje bus galima padaryti nuo ateinančių metų.

Tuo tarpu vieno Seimo nario siūlymas keisti įstatymus taip, kad žmonės už atliekų išvežimą galėtų mokėti pasirinktinai pagal būsto plotą, jame gyvenančių žmonių skaičių arba už atliekų kiekį, tikriausiai liks neįgyvendintas - Vyriausybė, Lietuvos savivaldybių asociacija, uostamiesčio valdžia bei kai kurios kitos savivaldybės tam pritarti nelinkusios.

Pasak Klaipėdos savivaldybės tarybos Miesto ūkio komiteto pirmininko Vidmanto Plečkaičio, šis siūlymas sutinkamas skeptiškai, nes apmokestinti gyventojus pagal faktinį susidarančių atliekų kiekį yra labai sudėtinga, be to, tai pabrangintų paslaugą. Nė vienoje savivaldybėje Lietuvoje to nėra.

Kalbant apie atliekų išvežimo piginimą, pabrėžiama, jog tai padaryti būtų galima į sąvartynus patenkant kuo mažesniam šiukšlių kiekiui bei išnaudojant visas galimybes iš atliekų gaminti dujas, elektros bei šilumos energiją. Tam reikalingas pirminis bei antrinis rūšiavimas, stambiagabaričių atliekų aikštelės, kompostavimas ir kt.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras šiemet vėl ketina dalyti kompostavimo konteinerius - iš viso planuojama nupirkti apie 2 tūkst. vienetų.

Atpiginti paslaugą Klaipėdoje tikimasi ir suskirsčius miestą į atskiras zonas bei joms naujo konkurso būdu parinkus vežėjus - įkainis už nuvažiuotus kilometrus turėtų būti mažesnis, be to, skirtingos įmonės nevažinėtų po tuos pačius miesto rajonus. Konkursą planuojama skelbti vasarą.

Klaipėdiečių pečius kol kas slegia ir tai, kad rinkliavos vis dar nepasitvirtina Klaipėdos rajonas. Dalis rajono žmonių savo šiukšles išmeta mieste.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder