"Vilties bėgimas": už konkretų žmogų

"Vilties bėgimas": už konkretų žmogų

Trečiadienį vykusioje "Vilties bėgimo" spaudos konferencijoje buvo pranešta ir šiųmetinio, penktojo bėgimo, naujovė,- bus bėgama už konkretų žmogų.

"Kaip ir daug kas Švento Pranciškaus dvasinės paramos centro statybų eigoje iniciatyvos pareina iš pačių klaipėdiečių ar kitų Lietuvos miestų bei miestelių gyventojų",- sakė "Vilties bėgimo" projekto idėjų generatorius brolis pranciškonas Benediktas. Kai jau pastatytoje centro koplyčioje apsilankė "Baltijos" gimnazijos moksleiviai, ir brolis Benediktas papasakojo apie jų bendraamžį trylikametį klaipėdietį Dominyką, jau šešerius metus sergantį sunkia vėžio forma, moksleivukai bemat pareiškė, kad "Vilties bėgime" jie būtinai bėgs ir draugus pakvies tai daryti būtent už Dominyką,- kad pasveiktų. "Kai aš sergančiam berniukui pranešiau tą naujieną, jūs matytumėt, kaip atgijo vaikas. "Padėk atsisėsti",- paprašė ir pažadėjo tam laikui būtinai sutvirtėti, kad galėtų regėti, kaip tie "Baltijos" gimnazijos moksleiviai su plakatais įbėgs į Vasaros estradą. Konkretūs ir bėgikų būriai ketina bėgti už taip pat trylikametį kretingiškį Lauryną, septyniolikmetę Julytę iš Akmenės. "Jiems toji viltis pasveikti labai sustiprėjo, ir jie, nepaisydami savo būsenų po spinduliavimų ar chemoterapijų būtinai ketina atvažiuoti į "Vilties bėgimą" pamatyti, kiek žmonių linki jiems sveikti ir rodys, kaip jie mums reikalingi ",- sakė brolis Benediktas.

"Vilties bėgimo" idėjos išplito visoje Lietuvoje ir užsienyje - labdaros koncertai rengiami Mažeikiuose, Radviliškyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune, taip pat Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Belgijoje, JAV. Įvairiomis formomis suaukotos lėšos vėlgi skiriamos Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybai. Detalesnę informaciją apie šį grandiozinį "Vilties bėgimo" renginį ir jo rezultatus "Vakarų ekspresas" įsipareigoja skelbti (pagal galimybes) kiekvieną dieną. O šiandien pridedame brolio pranciškono Benedikto kreipimąsi ne tik į Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos žmones, galinčius prisidėti savo aukomis.

Brolio Benedikto kreipimasis

2012 metų gegužės 20 d. Klaipėdoje vyks penktasis - jubiliejinis "Vilties bėgimas", skirtas Šv. Pranciškaus onkologijos centrui remti. Šioje prasmingoje paramos akcijoje kasmet dalyvauja vis daugiau dalyvių. Įvairios organizacijos rengia paramos akcijas, taip išreikšdamos savo dalyvavimą "Vilties bėgimo" paramos akcijoje bei solidarumą su sergančiaisiais.

Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincija 2012 m. - 2014 m. Klaipėdoje planuoja pastatyti pirmąjį Lietuvoje psichosocialinės ir dvasinės pagalbos centrą vėžiu sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems - Šv. Pranciškaus onkologijos centrą, kuriame bus teikiama psichologinė, informacinė, socialinė ir dvasinė pagalba ištikus šokui po vėžio diagnozės paskelbimo, netekus artimojo, gedintiems tėvų vaikams, kenčiant sunkų gydymą, sprendžiant socialines problemas, egzistencinius ir kt. klausimus. Centre bus taikoma meno terapija: dailės, muzikos, šokio; bus įrengtas vaikų žaidimo kambarys, užsiėmimų, pokalbių kambariai. Nakvynės namuose galės apsistoti sergantieji ir jų artimieji iš visos Lietuvos. Centre dirbs psichologai, meno terapeutai, socialiniai ir kiti darbuotojai, taip pat vienuoliai pranciškonai bei savanoriai, kurie išgyveno ligą ir gali savo patirtimi pasidalinti su tais, kuriems tokios pagalbos reikia.

Klaipėdos miesto Taryba Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai skyrė 2,3 ha sklypą šiaurinėje miesto dalyje prie Klaipėdos universitetinės ligoninės onkologijos departamento, Labrenciškėse. Architektas Nuncio Rimaudo (Italija) parengė Pranciškonų socialinės ir kultūrinės veiklos projektą, kurį sudarys pastatų kompleksas:

Šv. Pranciškaus onkologijos centras, brolių pranciškonų namai ir koplyčia, jau pradėtas statyti sveikatingumo komplekso pirmasis korpusas. Šv. Pranciškaus onkologijos centro pirmo korpuso - Informacijos ir meno terapijos - statybai ES fondas skyrė 1,206 mln. litų. Jo statybai užbaigti dar reikalinga surinkti 622 tūkst. litų. Šį korpusą privalome atidaryti 2012 m. rudenį. 2012 m. vasarą prasidės ir antrojo korpuso statyba, kuri bus užbaigta 2014 m. pavasarį (lėšos skirtos iš ES fondų).

Šiuo metu centro biuras yra įkurtas Kretingos Pranciškonų vienuolyne. Mažesnieji broliai pranciškonai kartu su onkologiniais ligoniais, jų artimaisiais ir savanoriais jau 10 metų dirba šiame projekte, mokosi Didžiosios Britanijos pagalbos vėžiu sergantiems centruose, organizuoja Klaipėdoje, Kretingoje, Mažeikiuose, Radviliškyje, Palangoje, Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose įvairias paramos akcijas, renka aukas centro statybai ir veiklai.

Sergančių onkologinėmis ligomis, pradedant kūdikiais ir vaikais, žmonių skaičius Lietuvoje kasmet sparčiai auga. Tikėdami, kad šia prasminga veikla galime palengvinti Lietuvos žmonių, sergančių vėžiu ir jų artimųjų gyvenimą, nuoširdžiausiai kviečiame ir prašome JUS dalyvauti šioje 2012 m. Vilties bėgimo akcijoje, pagal galimybes paremti finansiškai ir padėti pastatyti pirmuosius Lietuvoje vilties namus kenčiantiems nuo vėžio.

Norintys nelikti nuošaly ir paremti šį projektą finansiškai bei drauge kurti vilties, meilės ir gerumo namus savo artimam žmogui - esate kviečiami susitikti, tu detaliau susipažinti su Šv. Pranciškaus onkologijos centro projektu.

Pagarbiai ir nuoširdžiai

Brolis Benediktas Jurčys,

Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vyresnysis

mob. tel. nr.: +37069840049, el. p. [email protected]

Aldona Kerpytė,

VšĮ Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė

mob. tel. nr.: +37067135417, el. p. [email protected]

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder