"Vilties bėgimas": padėka savanoriams

"Vilties bėgimas": padėka savanoriams

Kai ketvirtąjį kartą "Vilties bėgimo" akcijos ir nugalėtojų ceremonijos dalykai artėjo link pabaigos, šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro vadovė Aldona Kerpytė kelių savanorių pasiteiravo, ar šie pavargo? "Pavargom, bet ką darysim dabar, kai laiko nebereikės skaičiuoti minutėmis?"- klausimu į klausimą atsakė šie.

Praeitais, užpraeitais metais po "Vilties bėgimo" savanoriai iš karto buvo kviečiami arbatos,- atsipalaiduoti, pasidalinti įspūdžiais. Bet brolis pranciškonas Benediktas pastebėjo,- dėl nuovargio savanoriai nebelabai girdėdavo padėkų žodžių. Todėl šiemet nuspręsta - susitikti po savaitės.

Todėl penktadienį savanoriai buvo pakviesti rinktis koplyčioje. Nors buvo jau nebe darbo valandos, čia tebeplušėjo statybininkai,- artėja liepos 24-oji, kai dvasinės paramos centro ašis - bažnyčia - jau atvers savo duris ne tik sergantiems onkologinėmis ligomis. Nors statybos dar nebaigtos, čia jau vyksta intensyvus gyvenimas - po akcijos "Trauk, broluži, trauk" čia pardardėjo prikrautas simbolinių kartoninių plytų vežimas, brolių pranciškonų temptas 13 km - per visą miestą. Čia juos ir savanores, sirgusias onkologinėmis ligomis, pasitiko Klaipėdos universiteto mišrus choras, pirmasis išbandęs bažnyčios akustiką. Jos privalumu galėjo įsitikinti ir penktadienį susirinkę savanoriai - abiturientės Elenos, taip pat savanorės, atliktos dainos skambėjo nuostabiai. Brolis Benediktas padėkojo visiems talkininkams už pastangas ir padovanotą laiką: "Bet tai buvo prasmingai paaukotas laikas. Be jūsų nuoširdaus darbo "Vilties bėgimo" nebūtų įmanoma surengti",- sakė jis. Na, ir tradiciškai - puodelis arbatos, šaukštas antras plovo. Ir, žinoma, įspūdžiai,- ekrane buvo demonstruojamos nuotraukos iš "Vilties bėgimo", daugiausiai demonstruojant pačių savanorių darbo, susirinkimų ir susitikimų momentus. Jie, beje, dažniausiai lieka už kadro. Bet "Vilties bėgimo" nuolatinio fotometraštininko Algirdo Darongausko akis per fotoobjektyvą fiksavo ir tai. Taigi, "Vilties bėgimas" nuvilnyjo.

Bet jau pradedama ruoštis penktajam. Kaip pajuokavo vienas iš organizacinio komiteto narių, atsakingų už akcijos sportinę dalį, Romas Beržinskas,- "Gal penktasis "Vilties bėgimas" jau taps tarpkontinentinis?" Mat šiemet tą pačią dieną, kai buvo bėgama Klaipėdos gatvėmis, buvo renkamasi bėgti ir bėgama mažame Didžiosios Britanijos miestelyje. Susirinko ir bėgo arti šimto žmonių. Tą bėgimą organizavo lietuvės šeima. Brolius pranciškonus pasiekė žinia, kad "Vilties bėgimą" ketina rengti ir Australijos lietuviai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder