"Vilties bėgimas": liko penkiolika dienų

"Vilties bėgimas": liko penkiolika dienų

Nuo šiandien "Vakarų ekspresas" pradeda skaičiuoti dienas, likusias iki "Vilties bėgimo" gegužės 20 d., tuo pačiu pranešdamas tai, kas ir kur vyks, o taip pat teikdamas būtiną informaciją tiek bėgikams, tiek žiūrovams.

Šiemet tinklalapyje viltiesbegimas2012.lt bėgti užsiregistravusiems dalyviams išsiųsti laiškai, kuriuos rekomenduojama persiųsti giminėms, bičiuliams, pažįstamiems. Štai to laiško turinys: "Ar žinai, kad gegužės 20 d. dalyvausiu "Vilties bėgime" Klaipėdoje? Jo metu renkame lėšas Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai. Kartu mes galime labai paspartinti jo statybą. Labai kviečiu savo draugus, gimines ir visus pažįstamus prisidėti prie šio kilnaus tikslo ir finansiškai paremti mano bėgimą. Aukodami nurodykite mano vardą ir pavardę,- tai reikš, kad lėšas rinko mano komanda. Paaukokite, kiek norite ar galite:

Šv. Pranciškaus onkologijos centras. Bankas AB DNB, a/s: LT 684010041800332253."

Ilgametes tradicijas turinčiame Londono labdaros maratone kiekvienais metais dalyvauja arti 40 tūkst. bėgikų. Ten pagal susiklosčiusias per daugelį metų tradicijas besiregistruojantis bėgti vaikinas ar mergina turi "ateiti" jau su "pradiniu įnašu" - 2000 svarų sterlingų auka, surinkta iš tetų, dėdžių, kitų giminaičių, draugų ir pažįstamų. Šia linkme bandys eiti ir brolių pranciškonų kasmet rengiamas "Vilties bėgimas".

Statybos už suaukotus, ES fondų skirtus pinigus kažkada baigsis. Tačiau tuos statinius reikės išlaikyti. Broliai pranciškonai viliasi susirgusiems, jų artimiesiems teikti nemokamas psichologijos stabilizavimo, terapijos ir kitas paslaugas. Žodžiu, "Vilties bėgimas" niekada nesiliaus, nes būtent iš aukų reikės išlaikyti terapijos korpusus, gal būt ir "paskutinius kambarėlius", kuriuose dienas užbaigs tie, kurių vėžio gniaužtai taip ir nebepaleis. Ar pasiteisins brolių pranciškonų viltys apie aukojančias bėgikų komandas,- bus matyti.

Šiemet tai tik pirmas žingsnis bandyti eiti Vakaruose jau vos ne šimtmetį minamais labdaros takais, rengiant tokius maratonus. Juk mes tokie nepatiklūs - apgaus, iššvaistys, pasisavins ir pan. Bet juk jau dabar matome akivaizdžius rezultatus - pastatai stiebiasi, tvarkoma teritorija. Užvakar vykusioje spaudos konferencijoje buvo pabrėžtas labai svarbus dalykas - koplyčia pastatyta ir kelių celių pranciškonų vienuolynas statomas ne iš žmonių aukų, o iš pačių brolių pranciškonų ordino lėšų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder