"Vilties bėgimas": liko devynios dienos

"Vilties bėgimas": liko devynios dienos

"Vilties bėgimo" tinklalapyje toliau registruojasi bėgikai 3, 6 ir 10 kilometrų nuotoliams įveikti. Sąrašuose jų - jau apie 600. Tiesa, ne itin aktyviai registruojasi dviratininkai, gegužės 20 dieną startuosiantys nuo Palangos tilto. Registracija internete baigsis gegužės 18 d.

O trečiadienį vėl rinkosi "Vilties bėgimo" organizacinis komitetas aptarti, kaip pasiruošta jau beprasidedantiems "Vilties bėgimo" renginiams, nes gegužės 12 d. jau startuos baidarininkai (koordinatorius Gintautas Rusteika), Minijos upe įveiksiantys 18 km (mėgėjai) ir 30 km (profesionalai).

"Dera mums daryti gera", - toks šių metų "Vilties bėgimo" šūkis, nors tas gero darymas radosi prieš penkerius metus, kai tik broliai pranciškonai iškėlė dvasinės paramos onkologiniams ligoniams centro statybos idėją. Ir ją iš karto pasičiupo nemaža dalis Klaipėdos, o ir visos Lietuvos bei kai kurių užsienio šalių piliečiai ir lietuviškosios bendruomenės.

Šiandien Klaipėdos savivaldybė "Vilties bėgimą" jau yra įtraukusi į miesto švenčių sąrašą. Šis renginys reiškia visų mūsų užuojautos ir supratimo žvilgsnį į tūkstančius susirgusiųjų, jų artimuosius.

Per Motinos dieną dvasinės paramos centre jau įrengtoje koplyčioje buvo meldžiamasi už gyvas ir Anapilin iškeliavusias mamytes. Mišiose dalyvavo ir vėžio ėdami ligoniai, vardan kurių ir kuriamas pirmasis toks centras buvusioje socialistine vadinamoje erdvėje. Vasarą jau turėtų būti atidarytas pirmasis - terapijos ir informacijos - korpusas, kuriame dvasinę pusiausvyrą po išgirstos diagnozės galės atgauti susirgusieji, stiprinti ją su onkologinėmis ligomis kovojantieji. Juk diagnozė nėra nuosprendis. Dešimtmetį prie pranciškonų besišliejanti sirgusiųjų ir pagijusiųjų grupė tai gali paliudyti. Būta labai didelių stebuklų pasveikti. Šiandien tuos stebuklus išgyvenusieji - dvasinės paramos centro savanoriai, savo žiniomis padedantys atsitiesti ir patikėti, kad įmanoma pasveikti. Ir atgauti viltį įveikti klastingą ligą.

Jau minėta, kad šiemet kai kurios komandos bėgs vardan šiandien sergančiųjų ir patiriančių dideles gydymo kančias. Brolis Benediktas šiomis dienomis lankosi įvairiose Klaipėdos, Kretingos, Gargždų mokyklose skatindamas moksleivius bėgti vardan konkretaus bendraamžio gal būt ir iš jų mokyklos. Jau yra pasiryžusių bėgti dėl trylikamečio klaipėdiečio Dominyko, jo bendraamžio iš Kretingos Lauryno, septyniolikmetės Julytės iš Akmenės. Šiandien dvasinės paramos centro savanorei Almai atsinaujino vėžio liga, ir ji dabar patiria labai sunkų, neseniai pradėtą taikyti gydymą. Neabejotinai daug kas pažįstančių bėgs su jos vardu jei ne plakatuose, širdyje tikrai.

Tie vardiniai bėgimai egzistuoja nuo pirmojo, 2008-aisiais surengto, kai į trasas išėję įvairaus amžiaus klaipėdiečiai bėgo už tėvus, vaikus, bičiulius. Jiems net nežinant. Šiemet sergantieji, sukaupę jėgas, ketina Vasaros estradoje pasitikti tuos bėgikus, kurie nedidelį, bet tokį prasmingą žygdarbiuką skirs jiems nuoširdžiai linkėdami pasveikti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder