"Vilties bėgimas": liko 11 dienų

"Vilties bėgimas": liko 11 dienų

Antradienį "Vilties bėgimo" organizacinio komiteto susirinkimas buvo neįprastas, nes į jį rinkosi ne tik komiteto nariai, bet ir Vakarų Lietuvos miestų valdžios atstovai.

Šio susitikimo tikslas - paskatinti Vakarų Lietuvos bendruomenes dar gausiau dalyvauti "Vilties bėgimo" renginiuose. Garbiems svečiams buvo pateikta įvairialypė informacija apie onkologinių ligų Lietuvoje mastus. Ir, žinoma, kas veikiama susirgusiuosius ir jų artimuosius palaikyti dvasiškai. Nepaisant, kad dvasinės paramos centras dar tik statomas, šioje srityje Kretingos pranciškonai ir jų talkininkai turi daugiau kaip dešimties metų įdirbį. Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro direktorė Aldona Kerpytė, pati kelis kartus patyrusi vėžio atakas ir medikamentais bei maldomis jas atrėmusi, puikiai žino, kokia svarbi aplinkos moralinė parama ir pasidžiaugė, kad "Vilties bėgimo" savanoriai, dalyviai tą taip pat suvokia. "Tarp bėgančiųjų yra nemažai tokių, iš kurių aplinkos onkologinės ligos per anksti išrovė artimuosius ir bičiulius. Bet bėgti ateina ir tie, kurie netekties skausmo nėra patyrę, tačiau savo veiksmais - savanoriauti ar bėgti - jie patvirtina savo nuostatas suprasti ir užjausti",- kalbėjo A. Kerpytė.

Vienas iš "Vilties bėgimo" idėjų generatorių ir organizatorių brolis pranciškonas Benediktas pabrėžė tai, kad "Vilties bėgimas" ne tik solidarumas su onkologinėmis ligomis sergančiaisiais, bet ir pilietiškumo proveržis. "Kai pradėjome rengtis centro statybai, mums patiems atrodė utopija. O šiandien,- pažiūrėkite - jau turime baigiamą statyti bažnyčią. Birželio pabaigoje jau pradėsime statyti pirmąjį - terapijos korpusą. O juk pradėjome nuo plyno lauko vos prieš kelerius metus",- sakė brolis Benediktas. Garbiems svečiams buvo parodytas ir Dalios Kanclerytės filmas "Padovanok svajonei sparnus", kuriame medikų myriop gal po dviejų, gal po trijų mėnesių pasmerktos moterys liudijo ir apie paaugintas dukras ir apie sulauktų anūkų meilės potyrį. Susitikime su merais dalyvavo ir dvi moterys - Aldona Kerpytė ir Regina Daubarienė, - teigusios, kad šiandien jų čia jau nebeturėjo būti... Dėl suremtų pečių, dėl vilties polėkių jos dabar viltį dalina kitiems susirgusiems.

Filmo autorė D. Kanclerytė merus paragino būti "Vilties bėgimo" ambasadoriais. Klaipėdos rajono meras Sigitas Karbauskas sakė, kad jų agituoti nereikia: "Lapiuose gyvena Deividas Holidejus, tai jis jau visas idėjas yra ištriūbijęs, o mums tereikia tik dėtis ir bėgti ar savanoriauti",- sakė jis. Skuodo rajono savivaldybės meras Stasys Vainoras pripažino tą patį. Neringos miesto vicemeras Vigantas Giedraitis dar pažadėjo paagituoti neringiškius aktyviau dalyvauti "Vilties bėgimo" renginiuose. Na, o Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas, netikėtai daugeliui, prisipažino pats buvęs vėžio žnyplių gerokai pažeistas. "Puikiai suprantu, apie ką jūs kalbate ir kam telkiate žmones. Tad nėra dėl ko diskutuoti - tiesiog eiti ir padėti",- sakė jis.

Beje, šiemet prie "Vilties bėgimo" akcijos dėsis ir dviratininkai, gegužės 22 d. 15 val. startuosiantys nuo Palangos tilto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder