"Vilties bėgimas": laukiama bėgikų ir savanorių

"Vilties bėgimas": laukiama bėgikų ir savanorių

"Vilties bėgimo 2011" internetiniame puslapyje jau šeštadienį, balandžio 2-ąją, prasideda bėgikų registracija, o laikrodis jau skaičiuoja dienas, valandas ir sekundes iki gegužės 22-ąją vyksiančio ketvirtojo bėgimo Klaipėdos miesto gatvėmis.

Svetainėje www.viltiesbegimas.lt puslapyje jau kelias savaites registravosi "Vilties bėgimo" savanoriai, kurie susitikti buvo pakviesti į Ievos Simonaitytės viešąją biblioteką.

"Neatlygintinai padėdami kitiems savanoriai keičia žmonių santykius, liudija nesavanaudiškus ir nesuinteresuotus tarpusavio ryšius, keičia visuomenę ir įprasmina savo pačių gyvenimą. Labai džiaugiamės, kad kasmet "Vilties bėgimo" savanorių, kaip ir bėgikų gretos didėja", - sakė statomo Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro direktorė Aldona Kerpytė.

Būti "Vilties bėgimo" savanoriu yra tikrai nelengvas ir labai atsakingas darbas, tačiau padėti rengti akciją vėl susirinko nemažas būrys ištikimųjų "veteranų" ir naujų savanorių. Ne vien tik jaunimas, bet ir vyresnio amžiaus žmonės, suprasdami onkologinių ligonių ir jų artimųjų problemas ir poreikius, vienijasi ir ateina padėti.

Kasmetinė labdaros akcija "Vilties bėgimas" yra skirta morališkai ir dvasiškai palaikyti sergančiuosius bei jų šeimos narius, draugus, rinkti lėšas psichosocialinės ir dvasinės pagalbos paslaugų šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybai ir veiklai. Jau į pabaigą eina koplyčios statyba, o gegužę prasidės pirmojo korpuso - Informacijos ir meno terapijos patalpų - statybos. Korpuso durys lankytojams turėtų būti atvertos kitų metų rugpjūtį.

"Onkologinėmis ligomis Lietuvoje kasmet suserga vis daugiau žmonių, patiriančių gilų stresą. Jie jaučiasi bejėgiai ir vieniši, nedrįsta apie tai kalbėti, tyliai šaukiasi pagalbos, atjautos, supratimo. Artimieji dažniausiai nėra pajėgūs sustiprinti dvasios. Galbūt mes nepaguosime kiekvieno kenčiančio žmogaus, bet nors daliai sergančiųjų ir jų artimųjų mes įžiebsime viltį. O čia irgi reikės savanorių talkos", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Kerpytė.

"Mums reikia jūsų pagalbos, jūsų širdies gerumo. Ateikite mums padėti. Būkime vilties ir meilės donorais", - kvietė ir brolis pranciškonas Benediktas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder