"Vilties bėgimas": kraujo dovanos mėnuo

"Vilties bėgimas": kraujo dovanos mėnuo

Antradienį Sportininkų namuose tradiciškai rinkosi "Vilties bėgimo" organizacinis komitetas. Šį kartą dėmesys buvo sutelktas pasiruošti Kraujo dovanos mėnesiui, per kurį padovanotas kraujas tikslingai bus skiriamas vien onkologinėmis ligomis sergantiesiems.

Artėjant IV tarptautiniam "Vilties bėgimui", Lietuvoje skelbiamas jau tradiciniu tampantis Kraujo dovanos mėnuo. Šios akcijos tikslas - paskatinti sveikus žmones padovanoti kraujo sunkiai sergantiems onkologiniams ligoniams, kuriems šiandien jo reikia ne mažiau, nei vilties pasveikti. Šių metų renginio, kuris įvyks gegužės 22 -ąją šūkis - "Tapkime meilės ir vilties donorais".

Nuo balandžio 27-osios iki gegužės 22 d. - "Vilties bėgimo" starto dienos - trijuose Nacionalinio kraujo centro (NKC) filialuose Vilniuje, Panevėžyje ir Klaipėdoje bus galima dovanoti kraujo sunkiai sergantiems žmonėms ir taip prisidėti prie kilnios akcijos tikslų įgyvendinimo. Kraujo dovanoti ir suteikti ligoniams viltį pasveikti bus galima ne tik visą mėnesį, bet ir "Vilties bėgimo" dieną, gegužės 22-ąją, prie prekybos centro "Studlendas". Ten, kaip ir pernai, stovės mobilioji NKC medikų palapinė.

Beje, šiemet į "Vilties bėgimą" pasidalinti patirtimi su klaipėdiečiais medikais atvyksta Liepojos (Latvija) ligoninės kraujo skyriaus medikai.

Kraujo donorystės akcija bėgimo dieną vyks nuo 10 iki 14 val. Medikai perspėja, kad ketinantiems dalyvauti "Vilties bėgime" bėgikais, donaciją rekomenduojama atlikti ne vėliau, kaip iki gegužės 12 d.  

Įmonių, mokymo  įstaigų kolektyvai, kurių darbuotojai norėtų dalyvauti kilnioje donorystės misijoje, gali išsikviesti mobiliąją NKC medikų grupę. Dėl to jie  turėtų kreiptis į "Vilties bėgimo" koordinatorę, atsakingą už kraujo akciją, Rasą Pangonienę tel. 8 620 69242 arba el. pašto adresu [email protected]

Brolis Benediktas pranešė, kad Kretingos pranciškonų vienuolyne apsilankęs premjeras Andrius Kubilius taip pat pasiryžo dalyvauti "Vilties bėgime". Tik jis tai su bendraminčiais darys dviračiu, startuodamas nuo Palangos tilto. Kita dalis dviratininkų į "Vilties bbėgimą" ketina atvykti iš Neringos. Gal būt su meru Antanu Vinkumi priešakyje. Ši akcija jau turi ir pavadinimą - "Dviračiais į "Vilties bėgimo" šventę".

Dar vienas svarbus dalykas - "Vilties bėgimo" organizacinis komitetas nusprendė atsisakyti "Vilties maratono" per TV kanalą: "Negalima taip žaisti žmonių jausmais. Ką tik praėjo "Gerumo diena" per TV. Ir po mėnesio - vėl rinkliava iš naujo",- argumentavo šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro direktorė Aldona Kerpytė. O brolis Benediktas papildė: "Gerumo diena" iškreipė labdaros principus. Gerai, kai už surinktus pinigus perkama aparatūra. Tačiau onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms už ta aparatūra teikiamas paslaugas juk reikia mokėti. Tai kokia čia labdara išeina? Labdara Sveiktos ministerijai, kuri privalo aparatūra rūpintis?"- tiesiog retoriškai paklausė brolis Benediktas.

Tadėl šiemet bus skiriamas ypatingas dėmesys labdaros koncertui Koncertų salėje. Čia gegužės 15 d. 15 val. koncertuos geriausi Lietuvos gitaristai, vadovaujami Tomo Varnagirio. Jų pateikiama programa ypatinga - "Vivaldi in Rock". Ir visko gali būti, kad ji bus atliekama vienintelį kartą. Jeigu Jūs pasiryžęs paaukoti 50 Lt (galima ir daugiau...), bilietus įsigyti galėsite Ievos Simonaitytės bibliotekos ir Nacionaliniame kraujo centro (Naikupės g. 28) registratūrose.

Primenu, kad vyksta "Vilties bėgimo" savanorių ir bėgikų registracija tinklalapyje viltiesbegimas.lt Antradienį užsiregistravusių bėgikų buvo per tris šimtus. Užsiregistruokite neatidėliodami, nes akcijos rengėjams labai svarbu žinoti dalyvių skaičių. Ir dar - tie, kurie jau užsiregistravę, prašomi bėgimui ruoštis treniruojantis fiziškai. Nes vienkartinis bėgimas sveikatai naudos neduoda. Organizmas tam turi būti bent kiek tam paruoštas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder