"Vilties bėgimas": dalyvių geografinis margumynas

"Vilties bėgimas": dalyvių geografinis margumynas

Antradienį "Vilties bėgimo" organizacinis komitetas tradiciškai rinkosi aptarti pasiruošimo akcijai eigos. Šį kartą daugiausiai dėmesio buvo skirta savanorių darbui registracijos punktuose ir bėgimo trasoje.

Balandžio 15 d. Ievos Simonaitytės bibliotekoje režisierė Dalia Kanclerytė pristatys dar vieną filmą - "Malonė", kuris buvo kuriamas Kanadoje, kalbinant lietuvių bendruomenės narius ir brolius pranciškonus. Jų sutelktomis jėgomis čia buvo pastatyta lietuviška bažnyčia ir kultūros centras. Filme buvo panaudota archyvinė medžiaga, kurioje įamžintos ir pirmosios mišios kino teatre, ir iškilminga pastatytos bažnyčios atidarymo ceremonija su lietuviškų trispalvių plazdesiu, kai tuo tarpu tėvynėje už jos pasirodymą žmonės buvo sodinami į kalėjimus.

"Tai ne šiaip filmo peržiūra. Atėjusieji žiūrėti galės pirkti simbolines kartonines plytas. Surinktos lėšos bus skirtos  dvasinės paramos centro statybai",- "Vakarų ekspresui" sakė filmo režisierė ir viena organizacinio komiteto narių D. Kanclerytė.

Dar vienas dvasinės paramos centro statybos finansavimo šaltinis, kaip ir pernai, per TV3 gegužės 22 d. transliuojamas telemaratonas, kurio metu telefoniniais skambučiais aukoti turės galimybę visos Lietuvos žmonės.

Balandžio 2-ąją "Vilties bėgimo" interniatiniame puslapyje prasidėjo bėgikų registracija. Čia gali aptikti labai plačią besiregistruojančiųjų "geografiją" - pradedant Klaipėda, Kretinga, Gargždais, Molėtais, Taurage ir kitais Lietuvos miestais, baigiant Didžiąja Britanija. Kaip ir ankstesniais metais, daugiausia registruojamasi 3 km distancijai. Tačiau, pavyzdžiui, Airida Zokaitytė, Darius Sadeckas, Romualdas Staniukynas ir dar dešimtys kitų pasirinko ilgiausią atkarpą - 10 km.

Kol kas dar nenuspręsta, kiek kainuos bėgimo marškinėliai (ryšium su medvilnės brangimu, labai pakilo jų gamybos kaštai), tad bėgikai prašomi naudotis pernykščiais. Registracijos numerio kaina, kaip ir pernai - 2 litai. Registruotis bėgti ir savanoriauti galima internetiniame puslapyje viltiesbegimas.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder