"Vilties bėgimas": apaštalinio nuncijaus palaiminimas

"Vilties bėgimas": apaštalinio nuncijaus palaiminimas

Ketvirtadienio rytą tinklalapyje viltiesbegimas.lt užsiregistravusiųjų bėgti 3, 6 ir 10 km atstumus nuo prekybos centrų BIG, "Akropolio", Atgimimo aikštės, bei eiti 600 m nuo "Studlendo" buvo 1 636. Bėgikų sąrašus papildė dar vienas dalyvis iš Okinavos (Japonija). Bėgikų internetinė registracija baigiama šiandien.

Toliau registruojasi ir dviratininkai, "Vilties bėgimo" dieną, sekmadienį, 16 val., startuosiantys nuo Palangos tilto. Vakar užsiregistravusiųjų pedalų minikų buvo apie 100.

Jau tradicija, kad kiekvieno "Vilties bėgimo" dalyvius - bėgikus, savanorius, organizatorius ir visą Klaipėdą - palaimina pats popiežius arba jo vietininkas Lietuvoje. Šiemet palaiminimo laišką atsiuntė Šventojo sosto apaštalinis nuncijus Luigi Bonazzi.

"Kasmetinio "Vilties bėgimo" proga siunčiu brolišką pasveikinimą ir sportinius linkėjimus visiems, šiais metais vėl dalyvausiantiems pačiame svarbiausiame Klaipėdos miesto bendruomenės solidarumo renginyje, kuris yra bendrystės su ligoniais ir jų artimaisiais ženklas. Popiežius Benediktas XVI savo žodyje Pasaulinės ligonių dienos proga paragino krikščionis būti ištikimus savo pašaukimui, sakydamas, kad "kilniai ir su meile žvelgdamas į kiekvieno žmogaus, ypač silpno ir sergančio, gyvybę, krikščionis išreiškia svarbų savo evangelinio liudijimo aspektą pagal Jėzaus pavyzdį, kai jis pasilenkė prie fizinių ir dvasinių žmogaus kentėjimų, kad juos palengvintų."

Su šiuo nusiteikimu linkiu, kad "Vilties bėgimas" taptų asmeninio susitikimo su Viešpačiu Jėzumi galimybe ir proga vėl atrasti tikėjimo į Dievą jėgą ir grožį, nes kas tiki, niekuomet nėra vienas! Pavesdamas Marijai, Gailestingumo Motinai ir ligonių Sveikatai visus "Vilties bėgimo" dalyvius ir užtikrindamas, kad ypatingai juos prisimenu maldoje, kiekvienam iš jų Šventojo Tėvo vardu iš visos širdies suteikiu apaštalinį palaiminimą", - parašė nuncijus.

Sekmadienį, gegužės 20 d., sinoptikai dieną Klaipėdoje žada be lietaus, 15 laipsnių šilumos. Bėgikams ir dviratininkams tai turėtų būti pats tas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder