Vietų automobiliams bus dukart daugiau

Vietų automobiliams bus dukart daugiau

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai pritarė teritorijos tarp Taikos prospekto, Debreceno gatvės, Šilutės plento ir Statybininkų prospekto detaliajam planui. Labiausiai politikams rūpėję klausimai - teritorijos apželdinimas ir vietų automobiliams statyti problemos sprendimas.

Šiuo detaliuoju planu bus nustatytos esamų sklypų ribos, suformuoti nauji. Planas rengtas atsižvelgiant į rajono gyventojų poreikius. Buvo atlikta gyventojų apklausa, po kurios paaiškėjo, jog bene svarbiausias klausimas - vietos automobilių stovėjimui.

Detaliuoju planu numatyta, kad automobilių stovėjimo vietų padaugėtų dukart. Vis dėlto net ir tai nepatenkintų tikrojo poreikio. Tam, kad kiekvienam butui šiame rajone atsirastų po automobilio stovėjimo vietą, reikėtų naikinti medžius, želdynus ir panašiai. Šiuo metu suformuota tiek vietų, kiek apskritai buvo įmanoma, atsižvelgiant į teritorijos specifiškumą. Priminta, jog automobilių stovėjimo vietų šiek tiek padaugina erdvės prie Naujojo turgaus, prekybos centrų bei šalikelėse.

Gyventojai taip pat pageidavo sporto bei vaikų žaidimų aikštelių, tinkamai apželdintų teritorijų. Teigiama, jog į šiuos pageidavimus bus atsižvelgta.

Tarybos narys Rolandas Bražinskas prieš pritariant šiam sprendimui užsiminė, jog ateityje į teritorijų apželdinimą reikėtų žvelgti atidžiau ir tikslingiau planuoti - konkrečiai numatyti ir tai, kokios rūšies medžiais ar kitais augalais teritorijos dalys bus apželdintos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder