Verslas Klaipėdoje panoro didelių rūmų

Verslas Klaipėdoje panoro didelių rūmų

Specializuotų parodų ir konferencijų organizatorių teigimu, "Švyturio" arenos pastatas yra nepritaikytas didesnio masto verslo renginiams. Tai pripažinta Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos darbiniame grupės susitikime, kurio metu iškelta idėja Klaipėdoje įkurti visam Vakarų Lietuvos regionui skirtus konferencijų ir parodų rūmus.

Anot Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovo Aro Mileškos, uostamiestyje skiriamas dėmesys sportui - pastatyta "Švyturio" arena, yra sporto salės, maniežas. Menas turi muziejus ir teatrus.

"Visas sportas ir kultūra finansuojama tuo, kas uždirbama iš verslo, tačiau štai pats verslas visiškai nėra pristatinėjamas. Klaipėdoje atsiradus specialiems parodų rūmams, galima būtų pristatinėti visas Vakarų Lietuvos įmones", - teigė A. Mileška.

Norint Klaipėdoje įkurti verslui skirtus parodų rūmus, kuriuose tilptų bent 1 000 dalyvių, reikia ne mažiau 6 000 kv. metrų patalpų.

"Verslininkai į parodas ar konferencijas suvažiuoja ne tik pasidemonstruoti, bet ir pasidalinti žiniomis", - apie galimą tokių rūmų naudą sakė asociacijos "Mano miestas Klaipėda" vykdomojo komiteto pirmininkas Saulius Savickis.

Anot jo, Klaipėda yra labai geroje geografinėje padėtyje - šalia yra Palanga, Nida, Neringa. Žmonės, važiuodami į parodą ar konferenciją, galės savo laiką suderinti su poilsiu.

"Dėl to intensyviau veiktų Palangos oro uostas, geležinkelis", - trokštamo objekto pranašumus dėstė verslo parodas Klaipėdoje organizuojančios UAB "Expo Vakarai" direktorė Tatjana Kravcova.

Susitikimo dalyvių teigimu, specializuoti parodų rūmai pagyvintų ir maitinimo įstaigų, viešbučių veiklą, atsirastų daugiau darbo vietų.

"Tai - viešosios paskirties objektas, taigi jam lėšų galima prisitraukti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų", - teigė Lietuvos vėjo energetikų asociacijos steigėjas ir prezidentas doc. dr. Stasys Paulauskas. Anot jo, tai būtų ne tik parodų plotai, bet ir tikslinio užimtumo bei jaunimo ratelių vieta.

A. Mileška žadėjo artimiausi metu parengti konferencijų ir verslo parodų rūmų idėjos planą, kurį galima būtų viešai pristatyti miesto Tarybos nariams, būsimiems Seimo nariams, verslininkams. S. Paulauskas pasiūlė sudaryti vadinamąją europinio tipo deklaraciją, kurioje punktais būtų pristatyta idėja, ir ją skleisti viešai.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder