Vasaros parodų paviljonui vėl ieškoma nuomininko

Vasaros parodų paviljonui vėl ieškoma nuomininko

Kelinti metai stovintis triūštantis Palangos vasaros parodų paviljonas, nepelnytai pravardžiuojamas „Kupeta“, vėl ieško galimų šeimininkų. Viešo nuomos konkurso komisija paskelbė Kultūros centro patikėjimo teise valdomų negyvenamųjų patalpų, esančių S.Daukanto g. 24, Palangoje, nuomos konkursą. Iki šiol skelbtieji konkursai jokių rezultatų nedavė.

Išnuomotų trejiems metams

Kaip ir pernai birželį, taip ir šiais metais skelbiamame konkurse nurodoma, jog pastatas, esantis S.Daukanto g. 24, Palangoje, kurio bendras plotas su kiemo statiniais - 963,71 kv. m, - būtų išnuomotas trims metams.

Konkurso sąlygose nurodoma, jog „turto naudojimo paskirtis – komercinei (kūrybinei, meninei ir pramogų organizavimo bei viešo maitinimo) veiklai vykdyti“.

Norintieji vykdyti minėtąsias veiklas kasmet turėtų sumokėti mažiausiai 45 tūkst. 963 Lt (be PVM) – toks pradinis metinių nuompinigių dydis.

Paraiškos dalyvauti viešame konkurse komisija, kuriai pirmininkauja Kultūros centro direktoriaus pavaduotojas, miesto Tarybos narys Nerijus Stasiulis, laukia iki vasario 5 dienos 16 valandos – tada vyksiąs posėdis turto nuomos konkurso laimėtojui nustatyti.

Bandė ir užpernai

Kaip yra sakęs Kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys, tai bus nebe pirmasis kartas, kai bandoma reanimuoti Parodų paviljoną. Užpernai pavasarį taip pat buvo skelbtas nuomos konkursas, tačiau komisija iš trijų pretendentų neatrinko nė vieno, kuris būtų atitikęs reikalavimus. O anksčiau būta, kad Parodų paviljono nuomininkais dėl itin triukšmingų ir ilgai besitęsiančių koncertų skųsdavosi aplinkinių viešbučių savininkai bei svečiai.

„Reikia pripažinti, kad pretendentai nelabai paisydavo konkurso sąlygų: visi norėjo daugiau užsiimti komercija nei plėtoti kultūrinę veiklą. Dabar sąlygos bus griežtesnės ir atranka taip pat“, - yra minėjęs direktorius.

Trečias kartas

Dera priminti, jog nuompinigių dydis nustatomas pagal atitinkamą metodiką atsižvelgiant į Registrų centro teikiamus bei tvirtinamus duomenis. Tačiau kaskart šis dydis mažėja. Minėtame užpernai skelbtajame konkurse pradinių metinių nuompinigių suma siekė 78 tūkst. 700 Lt.

Pernai birželį taip pat skelbtas nuomos konkursas, tačiau, nors pradinių metinių nuompinigių suma buvo sumažėjusi iki 65 tūkst. 661 Lt, norinčių nuomotis Parodų paviljoną neatsirado. Manoma, kad tam galėjo turėti įtakos ir netinkama konkurso data – birželio vidurys.

Tačiau kalbėta ir tai, kad apskaičiuotasis nuomos mokestis, nors mažesnis, vis tiek galėjo atbaidyti pageidaujančiuosius – kai prisideda dar ir žemės mokestis, susidaro didžiulės sumos.

Be to, kasmet pastato būklė blogėja. Stogai kiūra, sienos pūva, grindys lūžta. Susidomėjusių būna, bet kai pamato, kokia tikroji padėtis, tiesiog išsigąsta – reikia išties nemažų investicijų.

Šiuo metu Kultūros centrui kainuoja tik pastato apsaugos signalizacija. Vanduo esąs užsuktas, elektra naudojama minimaliai – vasarą iš „Kupetos“ transliuojama S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje girdima muzika.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder