Valdžia mokesčio sumažinti nesuspės

Valdžia mokesčio sumažinti nesuspės

Atsiradus galimybei Klaipėdoje nuo kitų metų mažinti vietinę rinkliavą už atliekų išvežimą bei tvarkymą, ja pasinaudoti greičiausiai nebus suspėta, o viltis pasilengvinti mokesčių naštą miestiečiams teks atidėti iki 2014-ųjų.

Pagal nustatytą tvarką, vietinės rinkliavos dydis keičiamas kartą per metus, pokyčiai siūlomi iki liepos 1-osios ir įsigalioja nuo kitų metų, o jeigu nekinta, tas pats dydis galioja dar vienerius metus.

Prieš porą savaičių užsiminta, kad nuo kitų metų rinkliava mieste galėtų būti sumažinta mažiausiai dešimtadaliu, tačiau miesto valdžia iki tol privalo apsispręsti rytojaus Tarybos posėdžio metu. Bet jau parengtoje jo darbotvarkėje šio klausimo svarstymas nenumatytas.

Apie šansą mažinti rinkliavą prieš dvi savaites informavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė tikintis, kad paruošti sprendimą iki posėdžio ir jam pritarti bus suspėta nepaisant visų biurokratinių kliūčių.

Tačiau sprendimo projektą ruošę Aplinkos kokybės skyriaus specialistai vakar šio darbo dar nebuvo užbaigę.

O jeigu būtų tai padarę, dokumentą būtų privaloma derinti pagal Tarybos reglamente numatytą sprendimų priėmimo procedūrą - projektą vertinti turėtų bent Finansų ir ekonomikos komitetas.

Vargu ar užteks poros dienų, jog būtų suspėta atlikti šias biurokratines procedūras ir klausimas būtų įtrauktas bent į papildomą Tarybos posėdžio darbotvarkę, tad viltis už šiukšlių išvežimą ir tvarkymą greičiausiai teks atidėti.

Šiuo metu daugiabučių namų gyventojams metinė rinkliava apskaičiuojama kiekvieną kvadratinį metrą nuosavybės padauginus iš 3,44 lito, o individualių namų savininkai moka metinį 330 litų mokestį. Apie galimybę mažinti rinkliavą prabilta paaiškėjus, kad Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro pelno perteklius siekia apytiksliai 5-6 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder