Valdžia kurčia miestiečių nuomonei

Valdžia kurčia miestiečių nuomonei

Nė vienas miesto politikas ketvirtadienį neišdrįso ateiti į Atgimimo aikštę, kurioje pliaupiant lietui ir sergstint net keturiems policijos ekipažams būrelis senamiesčio gyventojų ir verslininkų piktinosi miesto valdžios sprendimu apmokestinti kiemuose statomus automobilius.

Tuo metu savivaldybės Taryba šiltoje salėje, įjungusi valdančiosios daugumos balsavimo buldozerį, atmetė socialdemokratės Lilijos Petraitienės pasiūlymą nuo vasario 15-osios atšaukti kiemų apmokestinimą bei supaprastinti daugiabučių kiemų įteisinimo procedūrą. Socialdemokratė siūlė, kad nuo vasario vidurio įsigaliotų tokia tvarka, kokia buvo iki šių metų pradžios – reikėtų mokėti tik už automobilių stovėjimą gatvėse ir aikštelėse.

Šiuo metu raudonojoje zonoje esančiuose kiemuose už valandą reikia mokėti 3 litus, o geltonojoje – du litus. Metinis leidimas vienam turtiniam vienetui kainuoja 5 litus, o už antrąjį reikia mokėti 250 litų.

Tačiau 10 balsų, pritarusių šiam pasiūlymui, neužteko persverti valdančiosios daugumos.

Atgimimo aikštėje susirinkusių miestiečių teigimu, šis sprendimas Klaipėdos centrui yra žalingas, o naudingas tik didiesiems prekybos centrams. „Kas gali paneigti, kad šį sprendimą inicijavo didieji prekybos centrai? Arba nekilnojamojo turto perpirkėjai, siekiantys, kad senamiestis ištuštėtų, o jame esantis nekilnojamasis turtas – nuvertėtų“, – klausė piketo dalyviai.

„Centre gyvenantys klaipėdiečiai yra izoliuojami. Pas mus nebegali atvažiuoti nei vaikai, nei giminės, nei draugai. Jie to vengia, nes nenori mokėti už stovėjimą mūsų kieme. Net dukra, atvežusi anūkus, pati neužtrunka. Ji bijo, kad bus skirta bauda. O juk norėčiau su ja pabendrauti“, - karščiavosi Didžiosios Vandens gatvės gyventoja Genovaitė Zulcienė

Kavinių, restoranų ir parduotuvių savininkai stebėjosi, kad grandiozinius planus, kaip atgaivinti ištuštėjusį ir merdėjantį senamiestį, kuriantys valdininkai ir politikai tuo pat metu jį dar labiau marina.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder