Valdininkai slėpė algas

Valdininkai slėpė algas

Uostamiesčio savivaldybė pakliuvo Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje akiratin dėl vėlavimo skelbti tarnautojų bei darbuotojų atlyginimus.

Vyriausybės atstovė Kristina Vintilaitė informavo nustačiusi, jog Klaipėdos ir Palangos miestų, Neringos, Skuodo bei Kretingos rajonų savivaldybių interneto svetainėse nėra paskelbta informacija apie savivaldybių politikų, valstybės tarnautojų, darbuotojų ir kt. darbo užmokestį. Skelbti tokią informaciją reikalauja Vyriausybės nutarimas.

Klaipėdai kliuvo dėl vėlavimo - K. Vintilaitė nurodė, jog dar šių metų sausio 14 dieną jau turėjo būti paskelbtas 2010-ųjų vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis, o šiemet balandžio 14-ąją - 2011 metų I ketvirčio vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis.

Gegužės 31 dieną Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje buvo skelbiamas tik 2009 metų vidutinis mėnesinis bei 2010 metų IV ketvirčio vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis.

"Mačiau šiuos Vyriausybės atstovės teikimus, nustebau, kad taip atsitiko. Jau pasirašiau raštus ir nukreipiau vykdyti nedelsiant. Administracijos direktorė turi parengti visą reikiamą medžiagą, o Tarybos sekretorius - informaciją Tarybos nariams, nes artimiausiame posėdyje turiu juos supažindinti su šiuo Vyriausybės atstovės reikalavimu", - sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, nežinia, ar informacija buvo nepaskelbta sąmoningai, ar iš vangumo, bet bus daroma viskas, kad interneto svetainėje ji atsirastų kuo greičiau.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder