Valdininkai nuo gyventojų atsitvėrė užraktais

Valdininkai nuo gyventojų atsitvėrė užraktais

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje bandoma elektroninė gyventojų patekimo į administracijos patalpas sistema: lankytojai laisvai patekti gali tik į kelis skyrius pirmame aukšte, o į kitus su specialiais raktais įeina tik valdininkai. Dėl to kilo šioks toks sąmyšis.

Nepastebėję užrašo "Durys atsidaro su el. kortele" žmonės iš įpročio bandė eiti tiesiai į kitus administracijos pastato aukštu, nustebę bergždžiai traukė rankenas, gūžčiojo pečiais, šypsojosi, kai kurie ėjo atgal, kiti griebėsi mobiliojo ryšio telefonų, bandė prasmukti su tais, kurie turi raktus. Koridoriuje vis skambėjo klausimas - "Kur leidimą gaut?" Į reikiamą skyrių nepateko ir viena administracijos darbuotoja - ji teigė skubanti į susirinkimą, tačiau jai prieš tai niekas neišdavė specialaus elektroninio rakto. "Bandomuoju triušiu" tapo ir Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš, su reikalais atvykusi į savivaldybę.

"Kažkokia nesąmonė - ne pirmą kartą atėjau su detaliuoju planu susijusių procedūrų derinti, o visos durys užrakintos, jokios informacijos nėra, kur eiti, ką daryti. Anksčiau, nors valdininkas ir nepriimdavo, bet su juo pasitarti dėl susitikimo laiko buvo galima, o dabar?", - nusivylęs kalbėjo klaipėdietis Kostas.

Taip prasidėjo bandomoji diena. Vakar specialistai sumontavo visą elektroninio užrakto įrangą, o bandymai truks visą dieną, o nuo penktadienio iki vasario 1 dienos į savivaldybę bus galima patekti kaip iki šiol.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas teigia, kad iki šios datos bus išanalizuoti ir pašalinti galimi sistemos trūkumai, gyventojams paruošta ir paskelbta informacija, kokia tvarka į valdininkus reikės kreiptis.

"Bus informacinis terminalas, kuriame bus galima pasirinkti, į kuriuos specialistus kreiptis, įrenginys atspausdins kvitą, su juo gyventoją priims Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriaus darbuotojai, jie išklausys ir priims reikiamus dokumentus, pateiks juos valdininkui, o gyventojui atsakymą praneš ne ilgiau kaip per 20 dienų", - aiškino būsimą tvarką V. Karmanovas.

Anot jo, į archyvą, Licencijų bei Gyvenamosios vietos deklaravimo skyrius bus galima patekti apeinant vieną langelį. Pirmajame pastato aukšte taip pat vus įrengtas gyventojų priimamasis, o į komitetų bei Tarybos posėdžius bei kitus viešus renginius klaipėdiečiams bus galima patekti tik svečio kortelėmis. Norint jas gauti teks užsiregistruoti.

"Užsidarėt ir palikot "biedną" žmogų likimo valiai", -  replikavo administracijos direktoriaus pavaduotojo kalbą vienas lankytojas.

"Džiaukis, kad jų (valdininkų) dar su šautuvais nuo mūsų nesaugo", - atsakė jam kitas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder