Valdininkai naktinėje Klaipėdoje ne pramogų ieškojo

Valdininkai naktinėje Klaipėdoje ne pramogų ieškojo

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos senamiestyje ir kitose miesto dalyse į pasilinksminimo įstaigas traukė ne tik atsipalaiduoti bei pasiausti ištroškę žmonės. Užsuko, kai kurias taisykles priminė ir nemalonių staigmenų linksmybių organizatoriams pateikė savivaldybės pareigūnai.

Penktadienį kai kuriems valdininkams darbas baigėsi tik kelios valandos po vidurnakčio: nuspręsta patikrinti, ar laikomasi 2011 metais Tarybos patvirtintų prekybos ir paslaugų teikimo viešose miesto vietose taisyklių. Pagal jas, lauko kavinėse lankytojus aptarnauti po 23 val. draudžiama, o muzika lauke iš pasilinksminimo vietų negali sklisti po 22 val.

"Ir vėl visi, net ir tie, kurie sankcijų buvo sulaukę pernai, buvo nustebę, visiems šios taisyklės buvo staigmena. Tik dvi vietos laikėsi tvarkos", - patikrinimą apibendrino jam vadovavęs savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Anot jo, specialistai surašys iš viso 8 protokolus. Įprastai už taisyklių pažeidimus gresia 20-200 litų baudos, tačiau šįkart bus apsiribota minimalia 10 litų nuobauda.

"Šią vasarą patikrinimų dar bus", - žadėjo M. Poimanskis.

Šįkart neapsiribota senamiesčiu - buvo patikrintas ir pietinėje dalyje esantis naktinis klubas, užsukta į jaunimo pamėgtas viešas vietas.

"Buvome ir Kruizinių laivų terminalo teritorijoje, tačiau visi, išvydę policijos automobilį, suslapstė alkoholinius gėrimus ir nė vieno geriančio užklupti nepavyko. Tačiau ten yra vaizdo stebėjimo kameros, įrašus pareigūnai esant reikalui gali gauti", - teigė M. Poimanskis.

Panašių patikrinimų metu praėjusių metų vasarą taip pat nustatytas ne vienas ne tik minėtų taisyklių pažeidimas, pastebėta, kad nepaisoma ir triukšmo prevencijos taisyklių.

Policija taip pat fiksuoja nemažai gyventojų pranešimų apie senamiestyje, šalia pasilinksminimo įstaigų, kylančius klientų konfliktus bei apie ilsėtis trukdančią muziką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder