Valdininkai "apdovanoti" už griovimus Kuršių nerijoje

Valdininkai "apdovanoti" už griovimus Kuršių nerijoje

Pirmadienį valdininkams buvo įteikti simboliniai apdovanojimai, pažymintys Lietuvos administracinio aparato ydas. Valdininkams padovanoti simboliai, geriausiai atspindintys legalių statybų Kuršių nerijoje griovimo beprasmiškumą. Ant Juodkrantėje nugriauto žuvies restorano pamatų likučių įamžintas užrašas „Už indėlį ne tik kuriant, bet ir griaunant“.

Netikėti „apdovanojimai“ atiteko Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktorei Rūtai Baškytei, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininkei Laurai Nalivaikienei, Seimo narei Aurelijai Stancikienei, Neringos miesto savivaldybei bei restorano savininkams ir statytojams, kaip atminimas už nugriautą pastatą.

Vyriausybės sprendimu, Neringoje turi būti nugriauti pastatai, kurių statyboms buvo išduoti atsakingų institucijų patvirtinti leidimai. Teismo nutarimu, šie leidimai neteko galios, paaiškėjus, jog detalieji statinių planai neatitinka bendrojo Neringos plano.

Nugriauti pasmerktų pastatų savininkai kreipėsi į šalies teismus, mėgindami apskųsti tokį valdžios sprendimą. Jį atmetus liko vienintelė išeitis – reikalauti kompensacijos už žalą, patirtą griaunant legaliai statytus ir galiausiai nelegaliais pripažintus Neringos statinius.

Dėl milžiniškų kompensacijų pastatų savininkams atsakinga tampa Neringos savivaldybė bei Klaipėdos apskrities viršininko administracija, išdavusi bendrajam Neringos planui prieštaraujančius statybų leidimus. Kompensacijos turės būti sumokėtos iš mokesčių mokėtojų pinigų.

Simboliniai „apdovanojimai“ valdininkams įteikti, norint atkreipti politikų bei visuomenės dėmesį į neprofesionalų biurokratų darbą bei jų atsainiai priimamus sprendimus, dėl kurių nukenčia ir atsakingi tampa visi šalies gyventojai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder