"Vakarų eksprese" apsilankė Kazachstano ambasadorius

"Vakarų eksprese" apsilankė Kazachstano ambasadorius

Penktadienį uostamiestyje viešintis Kazachstano Respublikos ambasadorius Lietuvoje Galymžanas Koišybajevas pirmiausiai nutarė pasisvečiuoti "Vakarų ekspreso" redakcijoje. Čia jį priėmė dienraščio vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus.

Diplomatas pabrėžė, kad jam yra garbė susitikti su žiniasklaidos atstovais.

"Jūsų dienraštis yra didžiausias Vakarų Lietuvoje, tad, manau, labai teisingai padariau pirmiausiai pas jus apsilankydamas. Juk laikraštis dabar kone didžiausias moralinis autoritetas. Jei pas jus sakoma, kad žiniasklaida yra trečioji ar ketvirtoji valdžia, tai aš sakau, kad pirmoji. Mes mylime ir mėgstame spaudą, jūs susiduriate su didžiuliais iššūkiais", - sakė jis.

Ambasadorius akcentavo, kad Lietuva yra kone artimiausia partnerė Baltijos šalyse Kazachstanui, ne veltui iš trijų Baltijos valstybių tik Lietuvoje įsteigta ambasada, o šiandien Klaipėdoje bus atidarytas ir pirmasis mūsų šalyje Kazachstano garbės konsulatas. Jam vadovaus miesto Tarybos narys Benediktas Petrauskas.

"Tai, kad norime kuo aktyviau bendradarbiauti su Klaipėda, yra logiška. Jūsų miestas - vartai į Baltijos jūrą ir vandenyną. Kazachstanas, žinia, neturi atviro priėjimo prie vandenyno. Tad pirmiausiai mus domina ekonominis ir kultūrinis bendradarbiavimas", - teigė G. Koišybajevas.

Atidarius garbės konsulatą artimiausioje ateityje uostamiestyje ketinama organizuoti įvairius kultūrinius renginius, susijusius su Kazachstanu: filmų peržiūrą, koncertus.

Tačiau kone svarbiausias yra ekonominis bendradarbiavimas, susijęs su transportu, logistika, krovinių pervežimu per Klaipėdos valstybinį jūrų uostą.

Be kita ko, įsteigus uostamiestyje garbės konsulatą, tikimasi pritraukti ir kazachų automobilių pirkėjus.

"Dabar dideli automobilių turgūs yra Marijampolėje ir Kaune, pabandysime ir Klaipėdoje padaryti taip, kad būtų konkurencija. Žinote, kodėl kazachai taip noriai važiuoja į Lietuvą pirkti panaudotų vokiškų automobilių? Lietuvis, pardavęs kazachui mašiną, uždirba apie 200-300 eurų. Kazachas - irgi tiek pat. Ar vokietis dėl tokio pelno vargintųsi pardavinėti mašinas? Manau, ne. Be to, Lietuvoje kazachams nėra kalbos barjero ir įsitikinta, kad lietuviai - patikimi pardavėjai", - teigė ambasadorius.

Nuo redakcijos G. Koišybajevas dovanų gavo "Vakarų ekspreso" žurnalistės Gražinos Juodytės istorinių apybraižų knygą "Klaipėdos akvarelės", o kazachai padovanojo meistriškai piešiniu dekoruotą lėkštę.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder