"Vakarų ekspresas" vėl sulaukė skaitytojų dovanos

"Vakarų ekspresas" vėl sulaukė skaitytojų dovanos

Jau kelinti iš eilės kompanijos "TNS LT" periodiškai atliekami nacionalinių skaitytojų auditorijos tyrimų duomenys itin pradžiugina dienraščio "Vakarų ekspresas" redakciją.

Šį kartą 2012-ųjų vasaros tyrimo duomenys rodo, kad "Vakarų ekspresas" ne tik ir toliau užima lyderio pozicijas tiek Klaipėdos mieste, tiek apskrityje, bet jas ir gerokai sustiprino.

Šią vasarą "Vakarų ekspreso" vidutinė skaitytojų auditorija Klaipėdos mieste siekė 32 proc. uostamiesčio gyventojų - apie 45,4 tūkst. nuolatinių skaitytojų. Bendroji auditorija, t. y. skaitytojai, vartantys dienraštį bent kartą per savaitę, Klaipėdos mieste buvo 50,4 proc., arba per 71,5 tūkst. žmonių.

Visoje Klaipėdos apskrityje, įskaitant ir uostamiestį, "Vakarų ekspresą" nuolat skaito 20,8 proc., arba 60 tūkst. regiono gyventojų. Bent kartą per savaitę - 36,1 proc., arba 104,2 tūkst. žmonių.

Pridėjus dar ir tuos skaitytojus, kurie gyvena už Klaipėdos apskrities ribų, bendra "Vakarų ekspreso" auditorija siekia beveik 118 tūkst., arba 4,7 proc. šalies gyventojų. Iš jų 64,9 tūkst. laikraštį skaito nuolat.

Lyginant visos šalies dienraščius, "Vakarų ekspresas" pagal populiarumą ir toliau yra šeštoje vietoje bei lenkia ne tik kitą Klaipėdos laikraštį bei didžiąją dalį regioninių, bet ir kai kuriuos nacionalinius dienraščius.

Tų pačių TNS LT tyrimų duomenimis, tarp šalies dienraščių didžiausia ir įtakingiausia Lietuvoje ir toliau lieka "Respublikos" leidinių grupė, kuriai priklauso ir "Vakarų ekspresas". Vien "Respublikos", "Vakaro žinių", "Vakarų ekspreso" ir "Šiaulių krašto" bendra skaitytojų auditorija šią vasarą siekė daugiau nei milijoną, o tai yra maždaug 40 proc. visų skaitančių Lietuvos gyventojų.

TNS LT specialistų teigimu, nuo 1998-ųjų atliekamo tyrimo rezultatai tiksliai atitinka visos Lietuvos gyventojų proporcijas pagal lytį, amžių, tautybę, išsimokslinimą ir gyvenamąją vietą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder