Vaikų globos namai ne prašo, o patys duoda

Vaikų globos namai ne prašo, o patys duoda

Susitikimo metu su Klaipėdos miesto meru vaikų globos namų "Rytas" direktorė materialios pagalbos neprašė. Šios įstaigos rūpesčiai - nenaudojamas žemės sklypas, kurį norima perduoti į realizuoti galinčias rankas, avarinės būklės bunkeris, tapęs vaikų žaidimo aikštele ir automobilių užstatomas įvažiavimo keliukas.

Jaukiuose ir gražiai sutvarkytuose "Ryto" vaikų globos namuose šiuo metu gyvena 64 vaikai. Vakar juos  aplankęs meras Vytautas Grubliauskas džiugino nuoširdžiu bendravimu, kai kurie mažieji, įsikibę į svečių glėbį, nenorėjo jų paleisti. Jaudinanti akimirka buvo netikėtas miesto vadovo susitikimas su berniuku ir mergaite, kuriuos prieš keletą metų jis buvo pasikvietęs paviešėti savo namuose.

Regina Milašienė, "Ryto" direktorė, pasidžiaugė, kad JAV ambasados paramos dėka buvo suremontuotos ir atnaujintos patalpos. O ateityje ruošiamasi rašyti projektą šilumos ūkiui atnaujinti.

Vis dėlto neišvengta ir vaikų globos namų rūpesčių aptarimo. Viena iš merui pateiktų problemų - nereikalingas 20 arų sklypas, priklausantis įstaigos teritorijai.

"Visas rajonas ten neša šiukšles, ko ten tik nėra: švirkštai, popieriai, baldai. Galvojame, kad tą sklypą reikia kam nors atiduoti", - sakė R. Milašienė. Sklypas - ne vienintelis nereikalingas objektas. Esama ir avarinės būklės bunkerio - buvusio daržovių sandėlio. Pertraukų metu vaikai iš gretimos mokyklos mėgsta žaisti ant jo stogo. "Ryto" direktorė siūlo jį nugriauti ir palikti po juo esantį kalniuką vaikams čiuožinėti žiemos metu.

Tačiau bene labiausiai vaikų globos namų gyvenimą trikdantis veiksnys - automobilių užstatomas įvažiavimo keliukas. Žmonės, statantys mašinas abiejose šaligatvio pusėse, nepalieka vietos didesnių gabaritų mašinoms, todėl taip stabdomas maisto pristatymas "Rytui". Siūloma statyti kelio ženklą, leisiantį mašinas statyti tik vienoje pusėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder