V. Grubliauskas: su Kaunu ir Vilniumi nekovosime

V. Grubliauskas: su Kaunu ir Vilniumi nekovosime

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį dalyvavo sostinėje vykusioje kasmetinėje „Valstybės“ žurnalo organizuojamoje konferencijoje „Lietuvos ekonomika 2012-aisiais“.

Konferencijoje buvo aptarti pasaulio ir Lietuvos ekonomikos raidos scenarijai, taip pat pristatytas didžiųjų Lietuvos miestų potencialas. Klaipėdos meras uostamiesčio perspektyvas pristatė kartu su Vilniaus ir Kauno miestų merais.

„Turėjau paruoštą įdomią, žaismingą prezentaciją, papildyta mano komentarais. Kol Vilnius ir Kaunas lyg ir konkuruoja, Klaipėdos potencialą įžvelgiau ne kovoje su šiais dviem miestais. Visų pirma mes esame regiono centras, be to, konkuruojame ne su Lietuvos miestais, o su Baltijos jūros uostais. Turime unikalią situaciją – ne tik uostą, bet ir puikiai veikiančią laisvąją ekonominę zoną. Mūsų potencialas ir pranašumas slypi čia. Pabrėžiau, jog nesvarbu, kelintas pagal dydį miestas esame, svarbiausia – kokios mūsų ambicijos ir kaip jas įgyvendinsime“, - sakė V. Grubliauskas.

Klaipėdos mero teigimu, konferencija buvo tikrai naudinga – joje dalyvavo Lietuvos ministras pirmininkas ir keli ministrai. Pasak V. Grubliausko, uostamiesčio pristatymu susidomėta ne tik diplomatiniu lygiu – plačiau pabendrauti panoro investuotojai bei užsienio žiniasklaida.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder