Užlietose pievose įlūžo automobilis „Audi“

Užlietose pievose įlūžo automobilis „Audi“

Štai ir šiemet jau pramogos ant ledo dviem jaunuoliams baigėsi liūdnai - jų automobilis „Audi“ įlūžo ir iki stiklų atsidūrė vandenyje. Šyšgirių kaimo gyventojų teigimu, jaunimas ant apsemtų pievų ledo laksto lyg pašėlęs...

Praėjusio ketvirtadienio vakarą vienam šilutiškiui, „Audi“ vairuotojui tikrai nepasisekė. Vaikinas nežinojo, kad toje vietoje yra ne ledas, o tik sušalęs sniegas.

Pirmiausia įlūžo automobilio galas. Pabandžius „Audi“ ištraukti visureigiu, įlūžo ir priekis. Mašinos savininkas ėmė net svarstyti, ar beapapsimokės ją remontuoti.

„Audi“ buvo ištraukta tik penktadienio popietę. Automobilio gelbėjimo operaciją matė nemažas būrelis žmonių. Bet kiti jaunuoliai kažkodėl neišsigando, kad ir jiems taip pat gali atsitikti, - netoli didžiulės eketės „tebeskraidė“ jų vairuojami automobiliai. Vairuotojų neišgąsdino ir garsiai traškantis ledas.

Sausio 23-iąją kaimo turizmo verslininkas Raimondas Plikšnys su Rusnės seniūnijos darbininkais šalia Šilutės-Rusnės kelio įrengė taip vadinamąjį ledo kelią, besitęsiantį apie pusantro kilometro. Prieš tai jie išmatavo ledo storį, trasą nužymėjo į ledą įgręžtais kuolais su raudonomis vėliavėlėmis.

„Trasoje, kurią pažymėjome, yra dvidešimt ir daugiau centimetrų ledo storis, jis saugus ir pėstiems, ir važiuotiems. Nuo paženklintos trajektorijos prašome nenukrypti, nes gali atsitikti nelaimė“, - sakė R. Plikšnys.

Pasak vietinių gyventojų, šiemet yra pavojingiau tarp Rusnės ir Šilutės važinėti pernykšte kelių kilometrų ilgio trasa, kadangi po ledo danga yra didelių tuščių ertmių, kurios plečiasi potvynio vandeniui slūgstant. Patariama nuo Šyšos kaimo link Rupkalvių kaime esančios lentpjūvės važiuoti vieškeliu, kurio ribos gerai matosi.

Policija įspėjo vairuotojus

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas vakar išplatino pranešimą: Policija įspėja: automobiliais važiuoti ant potvynio ledo ypač pavojinga“.

„Šilutės rajone potvynio apsemtas pievas sukausčius ledui, rašoma pranešime, policija įspėja gyventojus, kad važiavimas vadinamuoju ledo keliu yra ypač pavojingas ir ragina gyventojus elgtis protingai bei nevažinėti ledu automobiliais.

Nepaisant jau kurį laiką besilaikančios gana žemos oro temperatūros, potvynio apsemtose pievose ledo storis iki šiol nėra vienodas, važiuojant juo automobiliais, galima bet kada įlūžti. Taip pat itin atsargūs turėtų būti ir apsemtų vietų gyventojai – einant ledu, reikia būti ypač apdairiems, elgtis atsakingai, kylant temperatūrai arba pastebėjus ledo suplonėjimą bei randantis properšoms, ledu nebevaikščioti.

Policija įspėja, kad už chuliganišką ir pavojingą vairavimą baudžiama įstatymų numatyta tvarka. Bet koks transporto priemonių vairuotojų elgesys, keliantis pavojų eismo saugumui ir žmonių sveikatai ar gyvybei ledo sukaustytose pievose, nebus toleruojamas.“

Tokius pramuštgalvius įspėjo ir draudimo kompanijų ekspertai: važiuodamas per apsemtus ruožus vairuotojas pats prisiima riziką, todėl žala taip apgadinto automobilio savininkui nėra atlyginama.

Pasak ekspertų, skendusio automobilio nebeįmanoma visiškai išdžiovinti. Oksiduojasi laidai, sugenda visa elektronikos sistema. Skendusio automobilio remontas kainuoja gana brangiai.

Automobilio „Audi“ savininkas pagalbos į gelbėtojus nesikreipė - automobilį iš vandens ištraukė į talką pasikvietęs savus pažįstamus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder