Uždaryti parduotuvę - (ne)sudėtinga?

Uždaryti parduotuvę - (ne)sudėtinga?

Pačiame senamiesčio centre prieš pusmetį pradėjusi veikti naktį dirbanti alkoholinių gėrimų parduotuvė tapo daugelio aplinkinių namų gyventojų nemigos priežastimi.

Kepėjų, Kurpių ir Jono gatvėse esančių kelių namų gyventojai, neapsikentę triukšmingos kaimynystės, pradėjo žygius. Jų tikslas - priversti valdžią uždaryti įstaigą, kurios klientai ne tik ištisą naktį trukdo ilsėtis, bet ir niokoja turtą. [CITATA]

"Ši nuo 22 iki 8 valandos dirbanti įstaiga oficialiai vadinama baru. Tačiau tikrovėje tai pati paprasčiausia alkoholinių gėrimų parduotuvė. Mat jos viduje nėra nė vieno staliuko ir nė vienos kėdės. Todėl klientai nusipirktus gėrimus vartoja čia pat. O išgėrę ima triukšmauti, daužyti aplinkinių namų langus bei automobilius", - "Vakarų ekspresui" pasakojo Kurpių gatvės gyventojas Rimas.

ŽYGIAI. Kepėjų, Kurpių ir Jono gatvėse esančių kelių namų gyventojai, neapsikentę triukšmingos kaimynystės, pradėjo žygius. Mindaugo MILINIO nuotr.

Anot jo, to paties pastato kitoje pusėje veikia naktinis klubas. Su šios įstaigos savininkais esą nekyla jokių nesusipratimų.

"Mes jiems pasakėme, kad viduje grojanti muzika trukdo ilsėtis, tai jie papildomai izoliavo langus ir dabar negirdime jokio triukšmo. O parduotuvės-baro savininko nė nepažįstame", - guodėsi Rimas.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, parduotuvė priklauso UAB "Danlita". Ankstesnysis jos savininkas Kazys K. pernai ją pardavė kitam asmeniui, kurio kontaktų rasti nepavyko.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė aiškino, kad gyventojai pirmiausia turėtų kreiptis į juos.

"Mes paprašysime policijos, kad ji skirtų didesnį dėmesį šiam adresui, kad patruliuodami stebėtų ir tai, kas vyksta aplink šią įstaigą, organizuotų dažnesnius patikrinimus. Būtent taip pavyko uždaryti panašią girdyklą J. Janonio gatvėje", - sakė K. Vintilaitė.

Tačiau savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė ragino neskubėti.

"Uždaryti parduotuvę yra labai ilgas procesas. Pirmiausia gyventojai turi kreiptis į savivaldybę, Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, Visuomenės sveikatos centrą. Pastaroji įstaiga turi atlikti matavimus, kad triukšmo lygis viršija leistinas normas. Jei tyrimų rezultatai teigiami, tada galime spręsti, ar sutrumpinti darbo laiką, ar visai uždaryti", - kryžiaus kelius nupasakojo Z. Žižytė.

O kol kas aplinkinių namų gyventojai skuba į vaistines, kad įsigytų kamščius ausims, kurių dėka gali negirdėti iš gatvės sklindančių girtų balsų, keiksmų, rėkavimų ir muštynių garsų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder