Už terliones ant sienų atsakys namo savininkai

Už terliones ant sienų atsakys namo savininkai

Nuo vasario pradžios uostamiestyje įsigaliojo naujos statinių priežiūros taisykles. Pagal jas, pastatų savininkai yra atsakingi už namo fasado priežiūrą - nuo grafičių uždažymo iki byrančio tinko užglaistymo. Nesusitvarkiusiems gresia baudos.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, naujosios taisyklės labiausiai liečia pastaruoju metu vis dažnesniu nepakantumo objektu tampančius grafičius ir vadinamuosius tagus, tačiau tai nėra vienintelis dalykas, kurį jos apibrėžia. Pastatų savininkai turės ne tik prižiūrėti, kad namo fasadai būtų švarūs, tvarkingi, esant reikalui juos plauti, dažyti, užtušuoti jau minėtus grafičius ir tagus, bet ir palaikyti pastato fasado tvarkingą techninę būklę - rūpintis, kad namo tinkas netrupėtų, tvarkingai ir saugiai laikytųsi balkonai bei kiti fasado elementai.

"Namų fasadai yra miesto veidas ir pačių miestiečių sąmoningumo rodiklis, todėl turime pasirūpinti, kad aplinka, kurioje gyvename, būtų maloni", - sakė G. Pocius.

Specialisto teigimu, nors naujosios taisyklės įsigaliojo vasarį, griežtos kontrolės kol kas nėra. Buvo informuotos namus administruojančios įmonės, žmonėms duota laiko apsiprasti, suvokti esamą situaciją. Tikimasi, jog tai paskatins gyventojus ne tik susitvarkyti, bet ir dėl namo fasado suniokojimo dažniau kreipti į policiją. Beje, pastaruoju metu, pasak G. Pociaus, policija jau sulaukia daug daugiau tokio pobūdžio pranešimų tiek iš individualių namų savininkų, tiek iš namų valdų ar bendrijų.

Griežtos ir nuolatinės kontrolės vykdyti neleidžia ir riboti Statinių leidimų ir statinių priežiūros skyriaus žmogiškieji ištekliai. Tikimasi, jog prie šios srities kontrolės prisidės stiprinamas Viešosios tvarkos skyrius.

Šio skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Poimanskis tikino, jog jau balandį skyriaus specialistai planuoja atlikti patikrinimus dėl nelegalios reklamos mieste. Į šiuos patikrinimus bus įtraukta ir statinių fasadų priežiūros kontrolė. Beje, M. Poimanskis prasitarė, kad naujosios statinių priežiūros taisyklės palengvins ir nelegalios reklamos kontrolę, mat nuo šiol už priklijuotas ar iškabintas reklamas bus atsakingi statinių savininkai, nebereikės ieškoti kiekvienos reklamos klijuotojo.

Už naujųjų statinių priežiūros taisyklių nesilaikymą gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų. Tiesa, pirmą karta prasižengusiems gali būti taikomas administracinis nurodymas, kuris įvertintas 10 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder