Uostamiestis pasirengęs žiemos sezonui

Uostamiestis pasirengęs žiemos sezonui

Klaipėdos miesto Ekstremalių situacijų komisija (ESK) išklausė įvairių bendrovių, tarnybų ir žinybų informaciją apie pasirengimą žiemos sezonui. Uostamiestis pasirengęs sutikti šaltą žiemą.

Tarp problemiškų klausimų buvo minėta keletas švietimo įstaigų, kurios po šiluminių centrų renovacijos nespėjo sutvarkyti dokumentacijos. Tačiau tai – dienų klausimas, todėl sutrikimų šildant mokyklas neturėtų būti.

AB "Klaipėdos energija" specialistai konstatavo, kad geriausiai šildymo sezonui parengti miesto lopšeliai-darželiai, o visas šilumininkų pasirengimas žiemai vyko ir vyksta įprastu režimu, tik individualių namų savininkai dar neskuba tinkamai susitvarkyti ir pasiruošti šildymui.

ESK nariai atkreipė dėmesį, kad ateinančią žiemą būtina pagerinti miesto apšvietimą. Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė teigė, kad dabar numatytos didesnės lėšos gatvių apšvietimui, todėl žiemą mieste bus šviesiau.

Komisijos nariai aptarė, kaip atitinkamos tarnybos turėtų elgtis ir padėti benamiams, kad žiemą nebūtų mirtinai sušalusių žmonių.

Kaip parodė pastarosios dvi žiemos, opus tapo sniego išvežimo iš miesto gatvių ir aikščių klausimas bei jo sandėliavimas. Administracijos direktorės J.Simonavičiūtės nurodymu, iki lapkričio 1 dienos turi būti numatytos ir su gamtosaugininkais suderintos sniego sandėliavimo aikštelės. Savivaldybės administracija būsimam žiemos sezonui perka ir sniego išvežimo paslaugą, kurios ankstesniais metais nebuvo.

AB "LESTO" atstovai pastebėjo, kad būtina genėti medžius, kurių šakos siekia elektros laidos, o vėjuotu metu tai gali tapti elektros tiekimo sutrikimų priežastimi. Savivaldybės administracijos specialistai teigė, kad medžių genėjimo vietos jau apžiūrėtos ir pirmiausia atkreiptas dėmesys į elektros linijas siekiančius medžius.

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder