Uostamiesčio turgūs - be aiškios ateities

Uostamiesčio turgūs - be aiškios ateities

Senajame uostamiesčio turguje po Klaipėdos miesto tarybos sprendimo reorganizuoti šią savivaldybės įmonę į uždarąją akcinę bendrovę kol kas jokių konkrečių pokyčių neįvyko. Tuo tarpu sušlubavus bendrovės "Naujasis turgus" direktoriaus sveikatai šioje įmonėje viskas taip pat kol kas vyksta įprasta tvarka. Įmonei vadovauja direktoriaus pavaduotoja, o apie naują vadovą kol kas esą negalvojama.

Kelerius metus netilę ginčai, kaip pasielgti su savivaldybės įmone "Senasis turgus" galiausiai baigėsi šių metų pradžioje. Klaipėdos miesto taryba pritarė sprendimui reorganizuoti šią įmonę į UAB. Šis sprendimas motyvuotas tuo, jog savivaldybei nedera užsiimti tokia komercine veikla. Be to, įmonei tapus UAB pagaliau bus galima parduoti jai priklausantį turtą ir taip užsidirbti papildomų lėšų, savivaldybė tokiu atveju iš senojo turgaus, galės tikėtis dividendų, pastorinsiančių miesto kišenę.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, jokių konkrečių pokyčių po reorganizacijos sprendimo taip ir neįvyko. Šiuo metu yra vykdomas Tarybos sprendimas - vertinamas įmonės turtas, kapitalizaciją planuojama pradėti rudenį. Turto skyriaus vedėja tikina, jog kol kas nesvarstoma nei apie vadovo keitimą, nei apie kitokius niuansus.

"Pirmiausia turime susitvarkyti su turtu, o po to jau bus galima galvoti apie kitką. Bet kokiu atveju, visus sprendimus priims miesto Taryba", - sakė G. Paulikienė.

Valdininkė taip pat teigė nežinanti jokių naujienų ir apie UAB "Naujasis turgus". Šios įstaigos vadovas, pakirstas ligos, jau senokai nebeatlieka savo tiesioginių pareigų. Šiuo metu šias pareigas laikinai užima direktoriaus pavaduotoja Zinaida Karpalo. Moteris, priklausanti ir įmonės valdybai, tikino taip pat nežinanti apie jokius galimus pokyčius ar net naują vadovą, todėl darbai vyksta įprasta tvarka.

Buvo pasigirdę kalbų, jog neseniai iš bendrovės "Naujasis turgus" valdybos pirmininko pareigų savo noru atleistas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas ir yra tas žmogus, kuris pretenduos į turgaus vadovo vietą, tačiau jis šias kalbas neigia.

"Jokių kalbų apie direktoriaus keitimą valdyboje nebuvo. Šias pareigas eina direktoriaus pavaduotoja ir aš kol kas neketinu pretenduoti į šią vietą. Be to, bet kuriuo atveju naująjį vadovą rinktų valdyba, kuriai aš nebepriklausau", - tikino V. Karmanovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder