Uostamiesčio dirbantieji sveikata nesiskundžia

Uostamiesčio dirbantieji sveikata nesiskundžia

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro (VSB) darbuotojai baigė miesto įmonių dirbančiųjų sveikatos patikrinimą. Sveikiausios įmonės konkurse šiemet panoro dalyvauti 14 įmonių.

Apie 500 klaipėdiečių šios akcijos metu nemokamai pasitikrino kraujospūdį, cholesterolio kiekį kraujyje, jiems buvo atlikta kūno masės analizė. Taip pat įmonių darbuotojai buvo informuojami apie valstybės finansuojamas sveikatos profilaktikos programas.

"Žmonės ypač domisi, kokį biologinį jų amžių rodo prietaisas, atitinka realų amžių ar ne. Dauguma įmonių dirbančiųjų ateidavo pasitikrinti, dėkojo už suteiktą tokią galimybę. Ne vienas sakė, jog į gydymo įstaigas užsuka tik susirgęs, dėl sveikatos profilaktikos į gydytojus nesikreipia.

Mūsų vizitų tikslas ir yra suteikti galimybę žmonėms pasitikrinti sveikatą negaištant laiko eilėse prie gydytojų kabinetų ir tokiu būdu užbėgti ligoms už akių", - sakė Klaipėdos VSB specialistė Aiva Dabašinskienė.

Nors sveikatos patikrinimų rezultatai dar nesusumuoti, anot A. Dabašinskienės, galima teigti, kad miesto dirbančiųjų sveikata nėra prasta.

Sveikiausios įmonės rinkimai Klaipėdoje rengiami jau antrus metus. Pirmąjį konkursą laimėjo Klaipėdos jūrų krovinių kompanija (KLASCO). Šių metų konkurso laimėtojai, pasak VSB specialistų, paaiškės kitų metų pradžioje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder