Tvarkdariams užkliuvo vaizdas aplink konteinerius

Tvarkdariams užkliuvo vaizdas aplink konteinerius

Kalbos apie intensyvesnę tvarkos priežiūrą mieste nebuvo tuščios - penktadienį surengta dar viena valdininkų išvyka į gatves ir kiemus, šįkart žiūrėta, ar pagal reikalavimus tvarkomos komunalinės atliekos. Pro akis tvarkdariams nepraslydo ir kiti pažeidimai.

Planuoti ir ne savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų patikrinimai pastaruoju metu vyksta kur kas dažniau nei anksčiau, jų metu siekiama išsiaiškinti, ar laikomasi įvairių Tarybos priimtų taisyklių.

Dėmesio centre neseniai buvo rūkymas mokyklų teritorijoje, aplinkos bei statinių priežiūra, o penktadienį tikrinta, ar laikomasi komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių. Ir vėl nustatyta pažeidimų.

Pasak skyriaus specialisto Viliaus Valio, keliose vietose aiškiai matėsi, kad nepaisoma reikalavimo užtikrinti konteinerių aikštelės švarią aplinką 3 metrų - tokių atvejų užfiksuotas ne vienas. Pagal taisykles, atsakomybė už tokią netvarką tenka arba teritorijos administratoriui arba vežėjams.

Pastebėta, kad kai kur šiukšlynais virtusios net krepšinio aikštelės.

Į akis krito ir daug stambiagabaritinių atliekų gausa konteinerių aikštelės, iš kurių šias atliekas privaloma išvežti per savaitę. Seni baldai bei padangos užfiksuotos fotoaparatu, specialistai vaizdą nuotraukose su realybe palygins po savaitės. Jeigu jis sutaps, atsakingi asmenys gali tikėtis baudų ar kitų sankcijų.

Nors pastarojo reido tikslas buvo komunalinės atliekos, jo metu užfiksuota ir galimų statinių priežiūros bei miesto švaros ir taisyklių pažeidimų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder