Turizmo mokyklos "vaiduoklis" atgims po Naujųjų

Turizmo mokyklos "vaiduoklis" atgims po Naujųjų

Klaipėdos turizmo mokyklos priestatas, jau kurį laiką šiurpinantis miestelėnus nekokiu vaizdu, po Naujųjų turėtų sulaukti statybininkų - sausio 4-ąją ketinama pasirašyti sutartį su konkursą laimėjusiu rangovu, kuris imsis iš pagrindų perstatyti pastatą, skirtą moderniam praktinio mokymo centrui.

Anot Turizmo mokyklos direktoriaus Audriaus Kurlavičiaus, konkurso laimėtojas išrinktas praėjusią savaitę.

Jeigu šios žiemos orai ir toliau bus švelnūs, jau netrukus bus galima imtis darbų: planuojama nugriauti dabartinį priestatą iki pamatų ir jo vietoje, nedidinant ploto, pastatyti naują pastatą.

Kaip numatyta 18 mln. litų vertės projekte, finansuojamame iš Europos Sąjungos fondų lėšų, čia bus įkurdintas moderniai įrengtas viešbučių ir restoranų bei prekybos sektorių praktinio mokymo centras su restoranu, baru, parduotuve, mokymo klasėmis, biblioteka, archyvu, rūbine.

Naujajame centre praktinių žinių semsis būsimieji virėjai, konditeriai, padavėjai, prekybos specialistai.

Anot A. Kurlavičiaus, pradžioje planuota centrą pastatyti ir įrengti per 2012-uosius, tačiau terminus teks keisti.

"Kadangi užsitęsė parengiamieji darbai, vėliau prasidės ir statybos, bet, tikiuosi, 2013-ųjų rugsėjį jau įsikursime, - sakė direktorius. - Užtrukome siekdami kuo geresnio rezultato - išties modernaus centro praktiniam mokymui vykdyti. Nuo projekto rašymo iki įgyvendinimo praėjo apie penkerius metus, atsirado technikos naujovių, teko vieno atsisakyti, kitką numatyti."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder