Turizmas: pajūryje daugės kempingų

Turizmas: pajūryje daugės kempingų

Jau kitą vasaros sezoną Palanga planuoja pasitikti su nauju trijų žvaigždučių kempingu, įsikursiančiu Nemirsetos pušyne.

Pasak Palangos savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo Svajūno Bradūno, šiuo metu civilizuoto kempingo kurortas neturi, tad savivaldybei ir kilusi idėja jį įrengti. Toks objektas numatytas ir Pajūrio regioninio parko planuose.

"Yra privačių stovyklaviečių, bet iki kempingų jos "netraukia", - sakė jis.

Pagal ketvirtadienį Palangos miesto tarybos patvirtintą detalųjį planą, kempingui numatyta skirti 4,6 hektaro ploto žemės sklypą. Čia planuojama apie 60 vietų palapinėms ir automobiliams, apie 30 stacionarių iki 50 kvadratinių metrų ploto namelių, 60 vietų vadinamiesiems kemperiams, taip pat bendrojo naudojimo, administracijos patalpos, vaikų žaidimų bei sporto aikštelės ir pan. Atstumas iki jūros per mišką sieks 300-400 metrų.

"Pavasarį jau gal turėsime. Toks yra mero noras. Didžiausias rūpestis kol kas - rasti pinigų", - sakė S. Bradūnas.

Anot jo, susidomėjimas kempingu esąs didžiulis - jeigu kurorto valdžia nuspręstų perduoti šį objektą į privataus operatoriaus rankas, jis atsirastų tikriausiai per porą dienų.

S. Bradūno teigimu, ateityje galvojama ir apie daugiau kempingų, numatoma paieškoti tam tinkamų sklypų Kunigiškėse bei Šventojoje. Tiesa, Šventojoje kurti kempingą jau ėmėsi privatūs investuotojai, ir kitąmet jis turėtų pakviesti turistus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder