Turistinė Klaipėda: trūksta ne idėjų, o darbų

Turistinė Klaipėda: trūksta ne idėjų, o darbų

Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos inicijuoto pasitarimo metu pasiūlymų, kaip Klaipėdą padaryti patrauklesnę turistams, pateikta daug, tačiau norinčiųjų juos įgyvendinti atsirado mažai.

Vienas iš siūlymų - atlikti turistų apklausas. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, tokią rimtą apklausą planuojama atlikti jau keletą metų, tačiau tam niekada neskiriama lėšų, nes miesto biudžetas nuolat mažėja. Kaip vienas iš šios problemos sprendimo būdų minėta galimybė sudaryti sutartį su Klaipėdos universitetu, kad rekreacijos ir sociologijos studentai atliktų tokius tyrimus.

Pasitarime prisimintas ir viešųjų tualetų stygius.

"Prieš trejus metus centrui buvo paskirta užduotis pasirašyti sutartis su kavinėmis, viešbučiais ir kitomis įstaigomis, turinčiomis galimybę turistams suteikti viešojo tualeto paslaugas. Pagrindinė problema, su kuria susidūrėme - higienistai tiesiog negalėjo įvertinti tualetų, kaip tinkamų viešajam naudojimui, nes yra keliami specialūs reikalavimai, taikomos griežtos higienos normos. Savaime suprantama, ir verslininkams nemalonu, kai ant jų turto durų pakabinamas ženklas su nuoroda į tualetą" - pasakojo R. Savickienė.

Diskutuojant padaryta išvada, jog viešųjų tualetų statymu lankomose miesto vietose turėtų būti suinteresuoti miesto verslininkai, nes esą nevienas turistas neatsisakytų už tokią paslaugą ir sumokėti.

Atliktų tyrimų duomenimis, kruiziniu laivu atvykęs turistas per 8-9 buvimo uoste valandas išleidžia 50-75 eurus, o nakvoti čia panorėję svečiai palieka apie 100 eurų. Tuo metu gidė Zita Petruškevičiūtė tvirtino, kad vidutiniškai ekskursija po Klaipėdą tęsiasi tik apie pusantros valandos.

"Jeigu ne Kuršių nerija ir Palanga, Klaipėdoje nesulauktume nė pusės dabar apsilankančių turistų. Šis miestas tranzitinis, turistai čia apsistoja laikinai, prieš kitas didesnes keliones", - teigė gidė.

Pasitarimo metu vėl akcentuota, jog būtina prikelti ištuštėjusį senamiestį, tačiau R. Savickienės nuomone, Klaipėdos verslininkams trūksta noro ir pasiryžimo kartu dirbti, imtis bendrų projektų.

Anot posėdyje dalyvavusių politikų, aktyviau dalyvauti kultūriniame miesto gyvenime galėtų ir studentai bei dėstytojai. Pageidauta, kad jie surengtų daugiau švenčių senamiestyje, o ne tik savo fakultetuose.

R. Savickienė užsiminė ir apie tai, kad miestas užsienio turistams atrodo nesaugus. Anot jos, šiuo klausimu užtenka papasakoti vieną istoriją: "Prie vokiečių turistų grupės miesto centre, netoli "Kurpių", prieina odiniu lietpalčiu pasipuošęs Genadijus. Po pažastimi - šampano butelis. Staiga jis taria: "Scena iš Puškino" ir pradeda rusiškai sakyti eilėraštį, po to išsitraukia pistoletą, prisideda sau prie smilkinio, ir staiga netyčia pameta šampano butelį, kuris, nukritęs ant grindinio, sudūžta. Tada krenta ant kelių ir garsiai verkia".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder