Tiltų gatvės eismo ženklai nesudūlės?

Tiltų gatvės eismo ženklai nesudūlės?

Dėl besikeičiančios eismo tvarkos Tiltų gatvėje valdžią burnojantys vairuotojai stebi orų prognozes ir šaiposi, kad tuoj vėl gali tekti užkabinti ką tik nukabintus ženklus, leidžiančius viso transporto eismą piko valandomis.

Tuo metu valdžia tikina, kad gausiai prisnigus ir susidarius ekstremalioms sąlygoms eismą Tiltų gatve visoms transporto priemonėms pavyktų atnaujinti per pusdienį. Tačiau esą artimiausiomis dienomis to daryti neketinama.

"Žmones labiausiai erzina ne pats faktas - leidžiama ar ne važiuoti per senamiestį, bet nuolatinis tvarkų ir taisyklių keitimas, atšaukimas bei papildymas", - replikuoja internautai "Vakarų ekspreso" interneto svetainėje www.VE.lt.

Praėjusią savaitę ne vienas ryte į darbą skubėjęs klaipėdietis buvo priverstas keisti maršrutą. Taip atsitiko netikėtai vėl uždraudus motorinių transporto priemonių eismą senamiestį kertančia Tiltų gatve.

Tuo metu valdžios atstovai atkerta, esą pačios tvarkos niekas nekaitalioja - visiems yra žinoma, kad Tiltų gatve gali važiuoti tik viešasis transportas ir tik išskirtiniais atvejais ja leidžiama naudotis visiems automobilininkams.

"Kai gruodžio mėnesį buvo daug sniego ir jis apsunkino eismo sąlygas, piko valandomis atvėrėme Tiltų gatvę visiems. Tačiau kai sniegas nutirpo, nebeliko tokios būtinybės ir potvarkį atšaukėme. Jei vėl matysime, kad eismo sąlygos pablogėjo, ženklus, leidžiančius eismą Tiltų gatve, galime pakabinti per pusdienį", - nieko blogo šioje istorijoje nemato savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak jo, vairuotojai tiesiog turi stebėti kelio ženklus ir jais vadovautis. Tiesa, policijos pareigūnai pritaria miestiečiams, kad toks dažnas ženklų kaitaliojimas nėra geras reiškinys, mat labai painioja vairuotojus.

Rytinėmis ir vakarinėmis piko valandomis šia gatve leista važiuoti nuo praėjusių metų gruodžio antrosios pusės. Tuomet kalbėta, kad piko valandomis automobiliai per senamiestį galės važiuoti iki balandžio 1 dienos. Apie tai, kad kelių eismo ženklai bus pakabinami ir vėl nuimami, atsižvelgus į meteorologines sąlygas, niekas tuomet neužsiminė.

Tiesa, jei šią žiemą ir nebebus atverta Tiltų gatvė, ja miestiečiai šiemet dar turės progos pasivėžinti. Kadangi šiemet planuojamas Pilies tilto remontas, akivaizdu, kad jam prasidėjus, eismas iš Pilies gatvės turės būti nukreiptas Tiltų gatve. Preliminariai kalbama, kad tiltą gali pradėti remontuoti vasarą.

"Jei iki tol leisime važinėti Tiltų gatve, ji gali būti paprasčiausiai pribaigta ir iš viso jos nebelikti, kai labiausiai reikės", - žurnalistams yra užsiminęs meras Vytautas Grubliauskas.

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder