Tilto neremontuoti negalėjo

Tilto neremontuoti negalėjo

Prasidėjusi tilto per Perkaso upę rekonstrukcija stebina kai kuriuos priekuliškius. Ne kartą prašę suremontuoti pavasarį užliejamą kelio ruožą, jie sulaukdavo atsakymo, esą to daryti neplanuojama, mat netrukus bus nutiestas Priekulės aplinkkelis ir potvynio sukeliamos problemos taps nebeaktualios.

"Esame ne kartą prašę Lietuvos automobilių kelių direkcijos, kad rastų galimybę pavasarį pakelti kelių šimtų metrų kelio Kaunas - Klaipėda per Jurbarką ruožą tarp Perkaso upės ir Priekulės, mat jį pavasarį apsemdavo potvynio vanduo. Tačiau mus ramindavo, kad neverta investuoti pinigų, mat aplinkkelis išspręs visas problemas. O štai dabar prasidėjo toje pačioje vietoje esančio tilto per Perkasą rekonstrukcija. Kam vėl išmetamos lėšos, jei netrukus prasidės ir aplinkkelio tiesimo darbai?", - klausė Priekulės gyventojai.

Tačiau Kelių direkcijos atstovai įrodinėja, kad prieš šimtmetį statyto tilto būklė - avarinė, todėl jo rekonstrukcija su būsimu aplinkkeliu niekuo nesusijusi.

"Transporto ir kelių tyrimo instituto specialistai atliko šio 1910 metais pastatyto tilto laikomosios galios, išteklio ir dinaminių rodiklių bandymus. Jie parodė, kad tilto būklė yra avarinė, todėl juo naudotis buvo nesaugu", - "Vakarų ekspresui" paaiškino direkcijos Tiltų skyriaus vedėjo pavaduotoja Gortensija Pumputytė.

Tiltas yra įtrauktas į Nekilnojamojo kultūros paveldo sąrašą, todėl rekonstruojamas vadovaujantis kultūros paveldo tvarkybos darbų reikalavimais. Bus remontuojamos atramos ir keičiamos naujomis kai kurios perdangos ir pakloto konstrukcijos. Darbus, kurių vertė 1,8 mln. Lt, planuojama baigti šių metų liepos 31 dieną. Tiltas yra remontuojamas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Priekulės seniūnas Valerijus Velkas pripažįsta, kad artėjant vasaros sezonui ir didėjant automobilių srautui, tilto remontas sukels šiokių tokių nepatogumų.

"Pirmosiomis dienomis trūko informacijos, pro kur važiuoti, tačiau dabar padėtis pagerėjo. Teks pakentėti, kol tiltą suremontuos", - sakė V. Velkas.

Jo žiniomis, artimiausiu metu prasidės ir aplinkkelio statyba.

"Jau įmonė pradėjo vežti savo techniką, ruošti aikštelę, tačiau statybos dar neprasidėjo", - sakė seniūnas.

11 km ilgio aplinkkelis aplenks Priekulę iš rytinės pusės ir bus daugiau kaip kilometrą nutolęs nuo miestelio ribų.

Rengtis Priekulės aplinkkelio statybai buvo pradėta dar prieš penkerius metus. Šiemet turintį prasidėti pirmąjį statybos etapą, 6,5 km ilgio ruožą, numatoma baigti kitų metų pabaigoje. Aplinkkelio trasoje numatoma įrengti sankryžą su rajoninės reikšmės keliu Dreižiai - Agluonėnai, taip pat pastatyti tris naujus tiltus per Griaudės, Agluonos ir Minijos upes. Antrąjį darbų etapą žadama pradėti po 2015 m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder