Teniso kortus parke apsups viešbučiai

Teniso kortus parke apsups viešbučiai

Ateityje Klaipėdos skulptūrų parke esančių lauko teniso kortų pašonėje turėtų išdygti net du viešbučiai. Klaipėdos miesto savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas pritarė sprendimui, leidžiančiam pakeisti sklypo K. Donelaičio g. 6A dalių naudojimo paskirtį iš rekreacinės į komercinę. Patys teniso kortai neliečiami.

Viešbučių ir sveikatingumo centro kompleksas šioje vietoje planuojamas jau daugelį metų. Dar 2008-aisiais Klaipėdos miesto savivaldybė patvirtino detalųjį planą, kurio sprendiniuose numatyta galimybė pakeisti žemės sklypo esamą rekreacinės paskirties naudojimo būdą. Daliai žemės sklypo numatyta nustatyti komercinės paskirties teritorijos, prekybos, paslaugų ir pramogų objektų statybos naudojimo būdą ir pobūdį, kitoje sklypo dalyje paliekant rekreacinės teritorijos, ilgalaikio poilsio pastatų statybos naudojimo būdą ir pobūdį.

Pasak savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, tai reiškia, jog teritorijos, kurioje yra patys teniso kortai, pobūdis nesikeis. Čia ir toliau bus rekreacinės paskirties žemės sklypas, kuriame galės būti teniso kortai su ne aukštesniais kaip 3 metrų statiniais (pavyzdžiui, tribūnomis žiūrovams) bei požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, taip pat po kortais įsikūręs sveikatingumo kompleksas.

Keičiama tik sklypo dalių, užimančių po 15 arų iš dviejų jo pusių, paskirtis. Tiek dalyje arčiau paties parko, tiek dalyje, besiribojančioje su Liepų gatve, turėtų iškilti viešbučiai. Numatoma, jog statiniai neturėtų būti aukštesni nei dviejų aukštų su mansarda.

Įgyvendinti šį detaliojo plano sprendinį ir pakeisti sklypo dalių paskirtį prašo ir žemės sklypo nuomininkai UAB "Nordsekas" ir UAB BJK.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder