Teismo sprendimas - dėl nebesančių tualetų

Teismo sprendimas - dėl nebesančių tualetų

Klaipėdos apygardos administracinis teismas nusprendė, kad Palangos paplūdimiuose turėtų nelikti vasarą atsiradusių prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų prijungtų tualetų. Tačiau jų jau senokai nebėra - jie buvo nukelti pasibaigus sezonui.

Teismas atmetė Palangos savivaldybės administracijos prašymą panaikinti Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos privalomuosius nurodymus nugriauti viešuosius tualetus Palangos ir Šventosios paplūdimiuose. Teismo teigimu, konteineriniai viešieji tualetai prijungti prie buitinių vandentiekio ir nuotekų inžinerinių tinklų, įrengtos siurblinės, o jų perkėlimas į kitą vietą būtų sudėtingas. Nurodoma, kad teisės aktai čia leidžia naujai įrengti tik kilnojamuosius tualetus. Taip pat atkreiptas dėmesys į tai, kad vienas iš minėtų statinių patenka į kultūros paveldo teritoriją, todėl jam reikalingas statybos leidimas, tačiau jis nebuvo gautas.

Taigi teismas konstatavo, kad nurodymai išardyti tualetus - teisėti ir pagrįsti. Tiesa, šį sprendimą dar galima apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Tai Palangos savivaldybė ir rengiasi padaryti, nes tualetų, dėl kurių vyksta teisminiai procesai, jau kurį laiką nebėra - jie buvo nukelti.

"Teismas konstatavo, kad tai yra pastatai. Mes teigiame, kad tai yra kilnojami daiktai, kaip ir persirengimo kabinos, nes jie mums nuosavybės teise nepriklauso, mes juos išsinuomojome tik vasaros sezonui ir nuomotojas juos pasiima sau atgal. Kiekvieną tualetą nurinko per 10 minučių ir jų dabar nėra", - aiškino Savivaldybės teisininkas Vytautas Korsakas ir pridūrė, kad bus laukiama aukštesnės instancijos sprendimo, ar tai - statiniai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder