Teismas parko reikalus gali užsukti iš naujo

Teismas parko reikalus gali užsukti iš naujo

Miesto valdžios palaimintą bendrovės "Poilsio parkas" likvidacijos procesą visuomenininkai bando stabdyti teismo keliu. Ar tai padaryti jie turi bent trupinėlį vilties, paaiškės netrukus.

Antradienį Klaipėdos apygardos administraciniame teisme bus nagrinėjamas visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" skundas, kuriuo ši organizacija siekia panaikinti valdininkų sprendimą neįtraukti jos į darbo grupę, kurioje buvo renkamas UAB "Poilsio parkas" valdymo modelis. Visuomenininkai teismui taip pat skundžiasi, jog negavo prašytų dokumentų, susijusių su bendrovės finansais, kopijų.

Judėjimas šiuos prašymus liepos pradžioje pateikė miesto merui ir savivaldybės administracijai, tačiau to pačio mėnesio pabaigoje gavo neigiamą atsakymą. Jis buvo motyvuojamas tuo, kad asociacija nėra viešojo administravimo įgaliojimus turinti institucija.

Darbo grupė vėliau apsisprendė, jog "Poilsio parką" geriausiai likviduoti - šiai minčiai pritarė rugsėjo 22-ąją posėdžiavusi miesto Taryba.

"Manau, kad parinktas modelis nėra pats geriausias, į jį iš esmės neįsigilinta, o visuomenė savo siūlymų pateikti galimybės neturėjo. Jeigu teismas patenkins mūsų skundą, tai ir Tarybos sprendimas automatiškai turėtų tapti ginčytinu, bet dėl to dar konsultuosimės su teisininkais", - dar kartą savo poziciją išdėstė judėjimo vadovė Jolanta Norkienė.

Skunde teigiama, kad visuomenininkų dalyvavimas darbo grupės veikloje užtikrintų sprendimų skaidrumą, o neigiamą atsakymą davę valdininkai neva pažeidė kitus Lietuvos įstatymus, tarp jų - ir Konstituciją.

Finansinių dokumentų kopijų judėjimas negavo todėl, kad apie bendrovę "savivaldybės administracija teikti duomenų neturi nei teisės, nei pareigos", mat nėra Juridinių asmenų registro tvarkytoja.

Tikimasi, kad teismas panaikins savivaldybės sprendimus ir įpareigos ją į darbo sudėtį įtraukti J. Norkienę.

Jeigu teismas bus ne visuomenininkų pusėje, realūs bendrovės likvidacijos proceso veiksmai bus pradėti kitais metais, kai biudžete bus skirta lėšų Tarybos sprendimo įgyvendinimui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder