Tarybos nariui - ultimatumas

Tarybos nariui - ultimatumas

Visuomenininkų nemalonę užsitraukęs ir politikų elgesio kodekso pažeidimu kaltinamas Klaipėdos tarybos narys Mindaugas Žilys raginamas viešai atsiprašyti miestiečių arba atsisakyti mandato.

Visus šiuos pasiūlymus bei argumentus asociacija "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vakar raštu įteikė miesto Tarybos Etikos komisijos pirmininkui. Rašte teigiama, esą politikų kolega M. Žilys, "būdamas Klaipėdos miesto valdžios atstovu, dalyvauja priimant norminius teisės aktus, reguliuojančius miesto gyvenimą, tačiau pats jų nesilaiko."

"Iš to kyla klausimas, ar jis nežino Lietuvos teisės aktų, ar mano, kad būdamas Tarybos nariu neprivalo jų laikytis", - tvirtinama rašte.

Primenama, kad pernai buvo nustatyta, jog šioje miesto rekreacinėje zonoje esantis nuotykių parkas, kuriam vadovauja M. Žilys, buvo pradėtas statyti nelegaliai. Dar pridedama informacija ir apie tai, jog parko reklaminės iškabos irgi kabėjo be reikiamų leidimų.

Asociacijos nariams taip pat užkliuvo vieši M. Žilio atsakymai apie jam mestus kaltinimus - jie esą yra įžeidžiantys visuomenininkus ir miestiečius, nors valdžios atstovai taip kalbėti esą neturėtų.

Etikos komisijos prašoma nustatyti, ar M. Žilys nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso, rekomenduoti šiam politikui spaudoje paskelbti atsiprašymo asociacijai ir miestiečiams tekstą bei perduoti jam visuomenės siūlymą atsisakyti Tarybos nario mandato.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder